Hur man mäter batterispänning

Du bör kontrollera spänningen i bilens batteri på en regelbunden basis. Genom att göra detta underhåll, minskar du sannolikheten för att ha batteriet dör medan du är borta från hemmet. Låg spänning i en ung batteri kan också indikera en generator problem. Konfrontera detta lilla problem kan förhindra det från att bli större en ett. Saker du behöver
Voltmeter
Batteri
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Leta bilens batteri och ta marken (negativ) tråd. Du kommer att behöva använda en skiftnyckel som passar låset.
2

Ta bort den levande (positiv) tråd med samma metod. Det är viktigt att du tar bort dem i detta för att försäkra att du inte av misstag kortsluta batteriet medan du tar bort den strömförande ledning. Det kommer också att se till att du inte chockera dig själv samtidigt testa batteriet. Chansen att detta skulle kunna hända med batteriet ansluten till bilen är osannolikt, men bort kommer att ge dig noll chans att skada dig själv.
3

Ta din voltmeter och hitta den röda och svarta ledningar. Voltmetrar kan köpas på många maskin-och fordonsindustrin butiker. Platser som Radio Shack och Autozone kommer att ha flera att välja mellan.
4

Placera den röda kabeln till den positiva (live) änden av batteriet. Typiskt den positiva sidan kommer också vara röd.
5

Tryck den svarta kabeln till den negativa (jordad) änden av batteriet. Typiskt den negativa sidan av batteriet kommer att färgas svart precis som tråden du vidrör det.
6

Kontrollera att se till att din voltmeter läser att batteriet sätter ut minst 12 volt. Om det är, då batteriet har tillräckligt med spänning för att driva bilen. Om mätaren visar mindre än 12 volt, då är det dags för dig att byta batteriet mot ett nytt.
7

Sätt tillbaka batteriet till klämmorna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124103.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.