Svenska Bil >> bil underhåll >> bILTVÄTT >> Content

Hur man målar en bil med Akryl

Måla din bil med akrylfärg kommer att hålla den letar nytt och fräscht. Måla det själv är inte svårt, och kan spara pengar. Akrylfärg är det bästa valet för att få en ny, djup glans i din färg jobb. Saker du behöver
Sandpapper
Tidning
Målare tejp
Duk
Primer bespruta
Sprayfärg pistol
Akrylfärg
Visa fler instruktioner

1

Sand bilen ner så mycket som möjligt. Slipa det inte bara tillåter att färgen ska fästa bättre, men tar bort alla ojämnheter eller chips i den ursprungliga färgen genom att jämna dem så att de inte visar när du måla.
2

Tape utanför områdena bilen som du inte vill ha målat. Använd tidningen för att täcka dessa områden och målare tejp för att fästa tidningen. Områden såsom fönster, däck och speglar är alla delar som du vill att tejpen. Addera 3

Torka av bilen med en luddfri bomullsduk för att se till att det finns inget skräp som kommer att visa upp när du målar din bil.
4

Spray primer från ungefär en tum från din bil. Vänta 15 minuter och spraya ett andra lager grundfärg. Tillåt tillräcklig tid för båda rockar torka helt och inte känna sig klibbig. Vanligtvis tar 12 timmar.
5

Sand din primer ner för att säkerställa att primern inte har några knölar av färg i det. Använda våta sandpapper hjälper bort extra damm från primern och kommer att göra det lättare att dra bort några små droppar av primer som kan finnas kvar.
6

Tvätta bilen med vatten och tvål. Ta papper och tejp innan tvätt och byt före målning. Tillåt tid för att torka. Inte handduken torr som det kan orsaka tråden eller ludd för att hålla fast vid din bil.
7

Häll din akrylfärg i en färg spruta och spraya den på din bil. Håll sex till tolv inches bort från bilen och flytta sprutan i snabba, horisontella, överlappande drag för att undvika dropp och minska uppkomsten av linjer i lack. Tillåt tid att torka, sedan lägga ytterligare ett lager. Upprepa en gång för ett tredje skikt. Typiskt tre skikt fungerar bra med akrylfärg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-wash/123774.html

Previous:
Next:

bILTVÄTT

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.