Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur ställer jag in Timing på en MSD distributör för en 350 Chevy?

Nyckeln till att uppnå optimal prestanda för din 350 Chevy motor är inte dyra racing komponenter som kompressorer och skräddarsydda slipade kamaxlar. Det bästa sättet att uppnå maximal prestanda från din Chevy Mouse motorn är genom att ställa den perfekta nivån av tidpunkt för leverans av korrekt och konsekvent gnista. Många amatör entusiaster försummar ofta vikten av effektiv gnista leverans, även när de köper eftermarknaden tändsystem såsom de som tillhandahålls av MSD. Inställning av tidpunkt för en MSD distributör är avgörande för prestanda, men lätt att utföra samt. Saker du behöver
Timing ljus 1/2-tums och 5/8-tums uttag w /spärr
Visa fler instruktioner
1

Lossa fästet som fäster fördelaren på plats på insugsgrenröret. Inte ta bort konsolen, bara lossa den så att du fritt kan vrida MSD distributören både medurs och moturs.
2

Fäst ledningen för stroboskop till tändkabeln på cylinder nummer . Antalet en cylinder är den främre cylindern på förarsidan av motorn. Anslut strömkabeln för stroboskop till batteriet inlägget av ditt fordon. Addera 3

Slå till tändningen och låt bilen att köra i några minuter för att värma upp. Tidpunkten pistolen ska blinka en strobe ljus vid specifika intervaller, tillsammans med rytmen i motorn.
4

Point tidpunkten ljus i harmoniska dämpare på framsidan av motorn. Det finns en timing märke på dämparen att tidpunkten ljuset kommer att isolera. På motorblocket bredvid dämparen kommer det att finnas en metallhållare som listar en nummerserie på vardera sidan om 0.
5

Använd ljuset för att bestämma 350 initiala timing genom att jämföra varumärket på dämparen med fästet på blocket. Vrid fördelaren medurs för att fördröja tidpunkten, eller moturs för att flytta tidpunkten, och ställ in motorns timing mellan 12 och 18 grader före övre dödläget.
6

Dra ner fästet för att säkra MSD distributör på plats när optimal timing har ställts in.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93498.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.