Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur gör jag Stroke en Mopar 400 Big Block motor?

Medan de flesta av V-8 motorer som rullade av Mopar löpande band i slutet av 1960 och början av 1970 utstrålade kraft och prestanda, många varma rodders och muskel bilentusiaster var inte nöjd med "lager" prestanda på något sätt. Många fann att byta ut OEM vevaxeln i en big-block med vevaxeln från en låg-däck 440 skulle kunna öka slaget av motorn, och därmed öka manövrerbar förskjutning av cylindrarna. Denna enkla swap, kombinerat med några andra modifieringar, förvandlar en ho-hum Mopar 400 till en 451-kubik-tums, högt vridmoment monster motor. Saker du behöver
Mopar 400 block med cylindrarna borrade ytterligare 0,030 inches över
vevaxel för en Mopar 440 motor
Vevstakar för Mopar 440
Ramlageröverfallen för Mopar 440 vevaxel (2.625 inches) katalog kolvar för Mopar 400 motor
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Skjut 440 veven på huvudlagret tidskrifter för 400 motorblocket. När placeras, vrid veven för att säkerställa att det inte finns någon bindning vid någon av tidskrifterna.
2

Sätt huvudlager i ramlageröverfallen. Anbringa ramlageröverfallen till 400 blocket, och vridmomentet till 90 foot-pounds med en momentnyckel.
3

Fäst 440 vevstakar till de 400 kolvar med plats en kolvbult och c -klipp till varje enhet.
4

Slide varje kolv /vevstake in i motorn genom toppen åsidosättande av cylindern. Använd en gummiklubba för att trycka ner cylindern om det fastnar, men inte tvinga den. Alltför mycket kraft kan skada kolvringar och göra cylinderväggarna, vilket kommer att förstöra motorn vid antändning.
5

Fäst varje vevstake till vevaxeln. Vrid vevaxeln ett par varv när alla åtta kolvar är knutna till kontrollera rätt däck höjd och avslut.
6

Montera resten av Mopar 400 med 400 komponenter som du normalt skulle.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93489.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.