1987 Thunderbird Turbo Coup specifikation

Den Thunderbird är en av de mest populära och mest historiska linjer av Ford bilar. Det började produktionen 1955, och genomgick tolv generationer tills den lades ner 2005. I 1987 års Thunderbird startade den kortlivade tionde generationen med lanseringen av Thunderbird Sport och Thunderbird LX. Den Thunderbird bästa trim för denna generation var fortfarande Turbo Coupé, Super Coupe föregångare. I slutet av 2010 planerar Ford att släppa en helt ny och förbättrad design för sin 2012 modell. Kaross och chassi

Som med tidigare generation, omgjorda Thunderbird 1987 Thunderbird Turbo Coupe att förbättra dess aerodynamik. På sin främre ände var infällda strålkastare, huven hade ventilerna tillsattes och gallret gjordes smalare. För att slutföra slankare utseende, sköt Thunderbird tillbaka taklinjen av denna två-dörrars sedan, och förhöjda bagageluckan. Dessa ansträngningar lönat sig, eftersom det året Turbo Coupé fick Car of the Year Award från Motor Trend Magazine. Inga väsentliga förändringar har påverkat 1987 Turbo Coupe chassi. Den hade en 104-tums hjulbas, 53,4-tums höjd, 71,1-tums bredd, och 202-tums totallängd.
Motor och transmission

standard motor för 1987 Thunderbird var en 3,8-liters bränsleinsprutning V6 uppskattas till 120 hk, med en option på en 5,0-liters V8-motor har en effekt på 150 hk. Ett annat alternativ var en 2,3-liters OHC 4-cylindrig turboladdad motor, med en intercooler som bidragit till att öka uteffekten. Denna motoreffekten var 190 hk med en femväxlad manuell växellåda och 150 hk med ett valfritt fyra-växlad automatlåda.
Funktioner och prissättning

Några av funktionerna i Turbo Coupe ingår låsningsfria ventilerade skivbromsar, aluminiumfälgar, fram och bak luftkonditionering, fönster makt och lås, en kassett radio, servostyrning och en automatisk Ride Control System. Som av 2010, varierade det annonserade priset för denna klassiska bil från så lite som $ 3.000 till så högt som $ 21.000, beroende på sin körsträcka och skick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99872.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.