Hur Exportera japanska bilar

Japanska bilar tillverkas nu i USA, liksom i Japan. Om du planerar att flytta från något av länderna, eller sälja din bil utomlands, kan du exportera din japanska bil genom att följa seder exporterande regler för varje land. Den dokumentation som krävs skiljer sig något, men du kan hitta de blanketter du behöver på Japan Tull eller US Customs and Border Patrol webbplatser. Varje sida innehåller också en förteckning över officiella hamnar och anpassade områden, så att du kan hitta närmaste ett till dig. Saker du behöver
ägarbevis pappersarbete
Frakt arrangemang
Tullens godkännande
Visa fler instruktioner
Exportera japanska bilar från Japan
1

Besök Japan Tullens webbplats och läs de grundläggande reglerna för export. Du eller en Customs Broker måste följa exporterande regler för fordon.
2

Fyll en exportdeklaration, eller tullblanketten C-5010. Du kan hämta de rätta formerna från Japan Tullens webbplats.
3

Skapa eller få en faktura för bilen, ägarbevis dokument och all pappersarbete som krävs av det land du skickar det till.
4

Ta bilen till närmaste tull eller Hozei område för inspektion, och presentera alla dina dokument. Efter besiktning och dokument autentisering, kommer du att utfärdas ett exporttillstånd.
5

vidta åtgärder för att fartyget fordonet från Japan, och följa de importerande lagarna i det land du skickar den till.

Exportera japanska bilar från USA
6

Besök US Department of Homeland Securitys Customs and Border Patrol hemsida och läsa alla regler på "Exportera ett motorfordon" sida .
7

få den nödvändiga ägarbevis pappersarbete för din bil. För begagnade japanska bilar, behöver du ett certifikat i avdelning eller en bärgning titel. Originalen är att föredra, men bestyrkta kopior av varje kommer att fungera.
8

Skaffa en skrivelse av godkännande från en tredje part ägare. Om din bil är fortfarande under lien, behöver du banken eller finansbolaget skriftligt tillstånd att exportera fordonet. Skaffa en tillverkares Statement of Origin (SO) för nya japanska fordon som ännu inte har en titel.
9

göra sjöfarten arrangemang för bilen och bestämma vilken port du ska skicka den från. Detta beror på vart du skickar bilen till, om att vilja skickas med flyg eller båt och hur mycket du vill spendera. Den "Flytta Cars" länken i avsnittet Resurs kommer att ge dig en lista över företag som tillhandahåller denna tjänst
10

uppvisa fordonet och alla nödvändiga pappersarbetet till tullkontoret på din utskeppningshamn minst 72 timmar före leverans. Kontakta porten direktören för specifika kontorstid och frågor om dokumentationen.
11

Ship bilen efter att du fått dina dokument tillbaka från tullen. De bör stämplas som godkänts för export om allt är i ordning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99630.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.