Car Racing Explained

Bilar har tävlat ända sedan de uppfanns. Den första anordnades 1887 i Paris, Frankrike, men med endast en konkurrent, var det knappast en tävling. 1894, också i Paris, var den första multi-bil ras organiseras. Sedan dess bilspel har vuxit och utvecklats till en multi-disciplin, internationell sport. De mest framgångsrika racingförare kommer att kunna föra samman en mängd olika färdigheter för att komma till mållinjen först. Historia

1894 Paris - Rouen tävling hade 25 bilar trädde den viktigaste tävlingen. Loppet var gemensamt vanns av Georges Lemaître från Peugeot och René Panhard i sin egen Panhard bil. De flesta av bilarna i genomsnitt mindre än 11 ​​mph.

Första travbana byggd speciellt för bilspel byggdes 1907 i Surrey, England. Den Indianapolis Speedway i Indiana öppnades 1909 med en liknande design. Genom 1920-talet och 30-talet racing bildades i Daytona Beach, Florida. Det var hem till tidiga mark-växlad försök och dessa raser ledde till utvecklingen av NASCAR racing. Teknikutvecklingen efter andra världskriget ledde till andra racing discipliner såsom Formula One, World Touring Car och World Rally Championships.
Racinglinjen

racerbil förare kommer Försök att ta den kortaste vägen runt en krets för att nå mållinjen. Detta innebär att man uppfyller spetsen av varje hörn och minska plötsliga rörelser över spåret. Detta förfarande kallas att hitta "racing linje." Den bästa racing linje på ett hörn kan lita på bilen, hastigheten, den bästa punkten att slå till bromsarna samt placeringen av spetsen. Spetsen på ett hörn är den punkt där du är närmast insidan av hörnet, och förarna syftar till att tillgodose det så smidigt som möjligt för att få en snygg racing linje genom hörnet.

Oversteer /Understeer

snabbaste tävlingsbilar hantera sin överstyrning och understyrning effektivt. Överstyrning inträffar när föraren har att arbeta för att förhindra att bilen förvandlas till ett hörn plötsligt. För mycket överstyrning kan resultera i en bil skär insidan av ett hörn eller den bakre änden av bilen spinning fordonet runt. Å andra sidan innebär understyrning föraren är oförmögen att göra bilen förvandlas till ett hörn tillräckligt snabbt, vilket kan resultera i att fordonet känslan av kontroll eller lös.

Bra tävlingsbilar kommer att ha en kontrollerad mängd understyrning eller överstyrning inbyggd Beloppet beror på hur föraren tycker bilen att hantera. Vissa förare föredrar en liten mängd av understyrning medan vissa föredrar en bil till överstyrning.
Depåstopp

flesta typer av professionella bilspel har depåstopp som en del av ett ras. De depåstopp är en chans för ett racingteam för att tanka sin bil, byta till nya däck och göra eventuella justeringar. Den idealiska strategin kommer att göra det möjligt för föraren att få en tillräckligt stor ledning med en reducerad mängd bränsle så att han kan besöka depån utan att förlora ledningen i loppet.

Professional Formula One pit besättningar kan tanka och byta däck på sin egen grupps bil på cirka 7 sekunder.
Omkörning

döma den bästa tidpunkten och sättet att passera en annan bil beror mycket på skickligheten hos föraren . En förare använder ofta en "slipstreaming" eller redaktionella metod för att fånga och passera sin motståndare. En slipstream är ett partiellt vakuum i kölvattnet av en bil i rörelse. Detta vakuum betyder den som jagar bilen inte har att driva igenom så mycket luft som den ledande bilen. Förare kommer att stanna i utkastet till bilen framför dem till sista möjliga stund innan du flyttar sidan och passera.

Annan populär metod för omkörning är för en förare att positionera sitt fordon inuti som hans motståndare under upptakten till en hörna. Detta innebär att omkörning föraren kommer att ha insidan linjen går in i hörnet och motståndaren antingen måste ge positionen eller riskera en kollision.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99037.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.