Hur vet jag Vilket år en Subaru Motor antogs?

Många gånger när man köper en bil, är det svårt att skilja mellan år bara genom att kasta en blick på bilen själv. Detsamma kan också sägas när man försöker identifiera året av en bilmotor när man tittar på det. Medan alla de motorerna kan se samma sak för ett antal år, det är ett enkelt sätt att identifiera det år och modell av bilen som motorn drogs ut bara genom att inspektera motorn. Att få VIN

Varje bil är stämplat med en Vehicle Identification Number (VIN) som kan användas för att spåra den och ge specifik information om dess sammansättning, modell och, viktigast av allt, år att det gjordes . Läsa ett VIN-nummer är lätt att läsa och är universella för alla bilar. De flesta Subaru VIN-nummer är placerade längs toppen av motorn genom locket och kommer att innehålla 24 siffror varierar mellan bokstäver och siffror. När du har hittat den här, kommer du att kunna tyda det och identifiera det år det gjordes. Addera Läsa VIN

Läs igenom VIN och hitta den 10: e siffra som kommer att identifiera året bilen gjordes. Om den 10: e siffran är en bokstav då motorn byggdes före år 2001, eftersom de använde bokstäver för att identifiera åren under denna punkt. Med vokaler utelämnas från VIN-processen, måste du räkna tillbaka motsvarande året och brevet tillsammans (IE: 2000 = Y 1999 = X, 1998 = W och så vidare men lämnar alfabetet s vokaler (A, E, I , O och U) ur det när man räknar). Om det är alltför förvirrande, kan det vara lättare att göra ett diagram på ett papper vilket motsvarar året och antalet bredvid varandra tills du når önskad punkt.

Början 2001, vände de den 10: e siffran till ett nummer som identifierar året, träffande gå med 1 för år 2001 och fortsätter fram till de drabbade år 2010 och började redan med bokstaven A. åren 2001 till 2009 blev lättare att identifiera eftersom de var helt enkelt det senaste numret av år för att göra det lättare erkännande när man läser VIN-nummer. Allt efter år 2010 kommer att vara alfabetet igen men med vokaler ingår denna gång för att förlänga livslängden för enklare identifiering när man försöker distinkt mellan åren.

När du har korrekt identifierat vad den 10: e siffran är genom denna VIN dekoder, kommer du nu vet det år då din motor gjordes, grattis för att lära sig att korrekt avkoda VIN för att ta reda på den information du behöver. Ingår i de resurser som är en komplett lista över vad varje tecken i VIN identifierar om du funderar på att veta mer om din motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98906.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.