1979 El Camino specifikation

General Motors tillverkade den första El Camino 1959. Den unika sedan pickup ursprungligen tillverkades för att konkurrera med Fords Ranchero sedan pickup. GM: s Chevrolet division fortsatte produktionen av El Camino igenom 1987 med en produktion hiatus 1961-1963. Det är fortfarande en av endast en handfull av mönster sedanmodell pickup. Den 1979-modellen var det första året för den senaste generationen av El Camino. Motorer

Flera motorer fanns tillgängliga år 1979 på El Camino. Medan bilen hade historiskt varit drivs uteslutande av Chevrolet small block motorer såsom 350 och 305 kubik-tums modeller, mer bränsleeffektiva modeller drabbat scenen 1979. Som svar på höga bränslepriser, var V-8 alternativ mindre kraftfull än tidigare år, att tappa hästkrafter och bränsleförbrukningen dramatiskt. The Big Block 454 inte längre var tillgänglig på El Camino och V-6s gjordes frivillig för '79. Vissa V-6 El Camino kraftanläggningar produceras så lite som 95 hästkrafter, vilket inte var tillräckligt för dragande eller till fullo utnyttja sin lastbil säng. Den lägre hästkrafter var särskilt dåligt lämpad för både tre-växlad manuell och automatisk växellåda.

1979 närmaste kusin var Chevy Malibu
Automotive Cousins. El Camino delade Malibu grillen och hade liknande övergripande linjer. Det erbjöds också i en Super Sport trimpaket speglar Malibu SS. General Motors GMC varumärke produceras i stort sett samma bil 1979, kallas GMC Caballero.
Unik design


grund av El Camino breda utbud av alternativ och förhållandet till andra GM-fordon såsom dess användning av delar från andra GM-bilar, är det svårt att sätta ner det som en enda bil, eftersom det var i huvudsak en del av en familj av bilar. Men en funktion stannade konsekvent till El Camino, inklusive '79, det är konceptet aldrig förändrats. El Camino har blivit synonymt med sedan pickup designen. Det erbjuds bekvämligheten och körbarhet av andra samtida bilar med nyttan av en pickup. Medan '79 års modell är inte bland de önskvärda modeller för dagens entusiaster, om du gjorde en hel del körning kan det mycket väl ha erbjudit det perfekta alternativet till en vanlig pickup eller van.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100000.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.