Svenska Bil >> Att sälja en bil >> Trade Ins >> Content

Hur Donera en icke-fungerande bil

Kanske du har en bil i din ägo som har stannat. Det kan inte vara värt det för dig att få den fasta, men istället för att låta det sitta och rost, kan du vända på det för att hjälpa någon mindre lyckligt lottade. Det finns ett antal av välgörenhetsorganisationer som accepterar donationer till icke arbetande bilar. Vanligtvis tar de dessa bilar och reparera dem och auktionera bort dem för att samla in pengar för att hjälpa de behövande. Andra gånger får bilarna repareras och skickas vidare till en familj som har särskilda transportbehov, eller människor som är handikappade och behöver en modifierad bil men kan inte råd med en. Om du någonsin undrat vad man ska göra med den icke-fungerande bil i din uppfart, överväga att donera det. Saker du behöver Review, en gammal bil Review, en dator med internetuppkoppling för forskning
vilja att hjälpa andra
Visa fler instruktioner
1

reda på om din bilen är säkert att donera. Be en mekaniker för att se den över. Även om många reparationer kan utföras av den mottagande välgörenhet, det finns några skador eller elektriska problem som utgör en fara som inte kan repareras. Dessutom, om fordonet har återkallats av tillverkaren, kan det vara berättigat till donation.
2

Hitta en välgörenhetsorganisation som accepterar donerade icke-arbetande bilar. En snabb sökning på Internet bör ansluta dig med välgörenhetsorganisationer i ditt område, eller så kan du ringa organisationer i din stad för att se om de accepterar donerade fordon. Några exempel kan vara religiösa välgörenhetsorganisationer, stödgrupper för personer med fysiska funktionshinder, barns sjukhus, eller sociala organisationer service.
3

Bekräfta med Internal Revenue Service att välgörenhet är registrerad hos dem som en välgörenhetsorganisation, och att de verkligen är berättigade att ta donationer av begagnade bilar. Om du är osäker, gå till IRS webbplats för mer information.
4

Se till välgörenhet kommer att ge dig ett skriftligt kvitto. Kvittot ska innehålla välgörenhet namn, adress och skattenummer. Det bör också innehålla bilens året, märke och modell, beskrivning och en dollar värde. Det är en bra idé att ta en bild av bilen innan den donerades, ifall det finns några frågor om bilens värde när du går till specificera dina skatteavdrag.
5

ordna för bilen tas till välgörenhet. Många välgörenhetsorganisationer kontrakt med bogsering företag att få icke-arbetande bilar som levereras till dem, så ofta det kommer inte kosta dig något alls. Allt du behöver göra är att ha en gammal bil, och vara villiga att hjälpa de mindre lyckligt lottade än dig själv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/trade-ins/150833.html

Previous:
Next:

Trade Ins

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.