Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vad Utanför kontroller bör du göra innan kommer in i fordonet?

Pre-drive kontroller är nödvändiga för att se till att din bil är i toppskick innan du börjar köra. Om du kolla allt innan du drar iväg, kan du fånga en potentiellt mycket farlig säkerhetsrisk och reparera den innan den hotar dig på vägen. Det är pre-drive kontroller som bör göras utanför fordonet ovanpå dem som behöver göras från insidan. Däck

Kontroll av däcken är den viktigaste utanför kontrollerar du kan göra. Om du har kört din bil nyligen, då en snabb visuell kontroll av däcken ska räcka. Se till att alla däck verkar vara helt full och att det inte finns några defekter eller brott i dessa. Ungefär en gång per månad eller före långa resor, använd en lufttrycksmätare att kontrollera lufttrycket i däcken och se till att de är fyllda med psi rekommenderas av tillverkaren.
Lights

Kontrollera att dina tänder allt arbete innan du kör. Vända bilen på eller ett tillbehör för den här provningen. Arbeta med en hjälpare och har honom slå på strålkastarna, både ljus och mörk, och sedan kontrollera de främre och bakre signalljus på båda sidor. Du bör också kontrollera att dina varningsblinkers fungerar. Dessutom, steg på bromsarna för att kontrollera att sido bromsljus och centrum bromsljus fungerar korrekt. Se till att din registreringsskylt ljus fungerar så väl. Vid kontroll av ljus, även titta på de faktiska ljus linser och se till att det inte finns några sprickor eller defekter. Du bör också rengöra dem om smutsig, eftersom detta kan påverka din synlighet.
Vätskeläckage

leta efter några tecken på vätska läcker på marken under din bil. En olja, kylvätska eller bromsvätska läcka är alla orsaker till allvarlig oro, och det problemet måste åtgärdas omedelbart. Bli inte orolig om du ser lite vatten på marken som kommer från avgassystemet, dock, eftersom det är det normala sättet att din bil avyttrar kondens. Kontrollera Vätskor

Kontrollera din manual för hur man ska kolla oljan i ditt fordon och kontrollera det innan några långa resor. Om oljan är under "fyllning" linjen på mätstickan, fyll på olja innan du lämnar. Om ditt fordon brinner eller läcker olja på en lång resa, kan du få så låga att allvarliga motorskador uppstår. För långa resor, eller om du inte har kollat ​​nyligen, när du är under huven tar en minut att kolla andra viktiga vätskor som din kylvätska, ATF, spolarvätska, servostyrning vätska och bromsvätska.

Walk Around

Gå runt bilen noggrant och leta efter några andra tecken på skador eller potentiella säkerhetsrisker. Glas, speciellt vindrutan och bakrutan, kan ha sprickor som du bara märker från utsidan. Kontrollera vindrutetorkarna och se till att bladen ser ut som de är i gott skick. Innan du går in i fordonet bör du även kontrollera stammen och se till att du har på väg nödvändigheter som en uppblåst reservdäck, domkraft, skiftnyckel och reservdelar vätskor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147683.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.