Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

North Dakota Säkerhetsbälte Lagar

Enligt North Dakota Department of Transportation, spände 80,9 procent av förare och 85,6 procent av passagerarna upp i staten 2009. Den kombinerade hastighet av 81,5 procent är något lägre jämfört med 2008 (81,6 procent) och 2007 (82,2 procent). SUV och van åkande hade den högsta frekvensen av bilbältesanvändningen, följt av dem i bilar och lastbilar pickup. Safety Belt Law

North Dakota lag efterlyser obligatorisk bilbältesanvändning bland alla främre bilsäten åkande, oavsett ålder. Barn i åldrarna 7 och 17 måste säkras genom ett säkerhetsbälte eller en lämplig fasthållningsanordning för barn, utan hänsyn till deras sittställning. Föräldrar och andra skötare till barn måste säkra de under 7 i en bilbarnstol. North Dakota säkerhetsbälte lag tillåter barn under 7, som är minst 57 inches lång och väger 80 pounds eller mer, för att använda säkerhetsbälte bara. Barn som väger mer än 40 pounds kan använda ett höftbälte om en axel /höftbälte kombination finns ej tillgänglig i fordonet. Den Insurance Institute for Highway Safety noterar det högsta bötesbeloppet för ett första brott är $ 20. IIHS ger North Dakota bilbälte lag betyget "marginell", den tredje lägsta platsen på sin fyrgradig rankingsystem.
Barn passagerarnas säkerhet

IIHS ger toppbetyg till North Dakota s säkerhets barnet passagerarnas lagar. Dessa lagar upprepar vad som anges i den allmänna säkerhetsbälte lag. Enligt North Dakota Institutionen för hälsa, kan barn över 40 pounds använda ett höftbälte när ingen axel /höftbälte kombinationen är tillgänglig eftersom bältesstolar är utformade för att fungera med den senare. Föräldrar bör använda bälteskuddar med barn mellan 40 och 80 pounds, som är mindre än 4 fot, 9-inches tall. Avdelningen påpekar att småbarn platser är avsedda för små barn som växer ifrån sina babyskydd. Detta tenderar att uppstå när ett barn är minst 1 år gammal och väger minst 20 pounds. North Dakotas barn passagerarnas säkerhet lagar gäller för främre och bakre positioner sittplatser. Förarna ansvarar för att säkra minderåriga. Kränkning bär en $ 25 böter.
Komma Citerat

Du kan inte stoppas för att inte bära din bilbälte i North Dakota, om du är 18 år och äldre. Detta gör det en sekundär brott. Den enda gången en officer kan ge en vuxen en biljett för att inte använda bilbälte är efter att bilen för en annan trafikförseelse. Men att låta minderåriga under 18 år att vara ohämmad är en primär brott. Du kan dras över enbart för denna kränkning. Du kommer inte åberopas för att inte använda bilbälte om du är i ett fordon som tillverkas före januari 1965

. Brevbärare, individer genomför jordbrukstullar och personer med funktionshinder, intygas av en läkare, är också undantagna från North Dakota bilbälte lagar. Om du är i ett fordon där alla framsätet fasthållningar utnyttjas av andra passagerare, behöver du inte att spänna upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146510.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.