Hur man reparerar Hjullager i en '94 Lumina bil

Hjullager, även känd som axellager, är en viktig komponent i varje tillverkat fordon. Dina 1994 Chevy Lumina s hjullager låta hjul och däck att rotera ordentligt när bilen är i rörelse. Hjullager bör pågå cirka 100.000 miles, vid vilken tid du behöver för att ersätta dem. Med tiden smörjfettet på hjullager torkar ut, kommer som orsakar lagren överhettas och skadas. Saker du behöver
Bil jack
4-vägs däck järn
Hylsnyckelsats
Mutterdragare
Nytt hjullager
Visa fler instruktioner
1

Lyft framsidan av din Lumina med domkraft. Höj det nog att ta bort framhjulet.
2

Ta bort muttrarna på din Lumina framhjul. Använd 4-vägs däck järn att skruva åt muttrarna i ett moturs rörelse. Dra av hjulet.
3

bort bromsoket. Använd din hylsnyckel för att ta bort skruvarna på baksidan av bromsoket.
4

Skjut rotorn från framaxeln axeln.
5

Demontera hjullagret från framaxel axeln. Använd mutterdragare för att skruva loss axeln skruvsäkringssystem hjullagret på plats. Skruva ur skruvarna på baksidan av hjullagret att ta bort lagret från framaxeln.
6

in den nya hjullagret i framaxeln axeln. Dra åt axelbulten med mutterdragare. Dra åt de bakre bultarna med en hylsnyckel.
7

Placera rotorn över hjullagret genom att föra rotorn tillbaka på framaxeln axeln. Inga skruvar behövs för att säkra rotorn på plats.
8

Montera bromsok över hjullagret och rotorn. Dra åt bultarna med en hylsnyckel set.
9

Montera hjulet. Fäst den genom att dra åt muttrarna med 4-vägs däck järn. Dra åt muttrarna i ett korsvis till lika fördela vridmomentet, så att hjulet sitter jämnt. Upprepa processen för att ersätta andra hjullager som behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133832.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.