Hur Spola en 2003 Ford Focus Transmission

Spolning av automatlåda på en 2003 Ford Focus är ett jobb bäst avgörs av en professionell. Ford Motor Company rekommenderar flush Focus sändning vid varje 30.000-mil intervall. Den transmissionsolja är avgörande för prestanda och livslängd av Focus drivlinan. Medan den gamla "tömma och fylla" överföringstjänster fortfarande kan bidra till att upprätthålla livslängden på transmissionen, är en flush maskin det enda sättet att helt ersätta all vätska i systemet. Saker du behöver
10 liter Mercon V
Transmission flush maskin
dräneringskärlet
Linje skiftnyckel
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Pumpa de 10 liter Mercon V i transmissionen spola maskinen per maskinens specifika instruktioner. Detta varierar från märke till märke, men normalt innebär att maskinen drar vätskan in genom flush rören och lagra den i en inre kammare tills spolproceduren påbörjas.
2

Sätt drop pan under sändningen svalare linjer där de går med i sändningen svalare på framsidan av motorn väl. Ta bort transmissionsledningar svalare från kylaren med raden skiftnyckel.
3

Skjut ändar flush maskinens fylla och tömma rören över de två ändarna av transmissionsledningar svalare. Dra ner i avloppet och fyll slangklämmor hjälp av skruvmejseln.
4

Starta Focus, dra åt parkeringsbromsen och vrid spola maskinen. Maskinen kommer att pumpa ren vätska i transmissionen genom en svalare linjen och drar den gamla vätskan ut genom den motsatta svalare linjen. Övervaka flush maskinen och stänga av den när den rena vätskan drar ut igen.
5

Stäng Focus off. Koppla fyllningen och dräneringsrör från transmissionsledningar svalare i baksidan av hur du installerade dem. Flytta de transmissionsledningar svalare i kylaren och dra ner dem med raden skiftnyckel.
6

Starta Focus, sedan växla transmissionen genom varje växel och tillbaka till "parken". Dra transmission oljestickan och kontrollera nivån transmissionsolja och fyll på vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133608.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.