DIY 2005 Audi A6 3.2 Oljebyte

Regelbundna oljebyten med högvärdig motorolja är avgörande för att bibehålla din A6 prestanda. Audi rekommenderar en oljebyte var 7500 miles, men du bör överväga att byta med kortare intervall om du kör under svåra förhållanden. Byta olja på A6 är en relativt enkel DIY projekt som vem som helst med minimala mekaniska färdigheter och några grundläggande verktyg kan fylla på under en timme och för betydligt mindre pengar än vad du skulle betala på återförsäljarens serviceavdelning. Saker du behöver
Ramper
Stoppklossar
Oil container pan
Skruvmejsel
13 mm hylsnyckel
Oljefilternyckel
Byte oljefilter
6 liter motor olja
Funnel
butik trasa
Visa fler instruktioner
1

Drive på ramperna, lyfter huven och avbröt bilens motor. Dra åt parkeringsbromsen och hjulkilar hjul bakom bakhjulen för att hålla bilen i rörelse.
2

Skjut under bilen och skruva bort skidplate täcker oljepluggen. Ställ hasplåten åt sidan och placera pannan olja behållare under oljeavtappningsskruven. A6 avtappningsplugg sitter på sidan av oljetråget, så placera behållaren pan att fånga oljan som sprutar ut när du tar bort avtappningspluggen.
3

bort oljan rinna plugg och packning genom att vrida det moturs med hylsnyckel. Låt oljetråget att tömmas helt innan du torkar av området runt sjön och installera pluggen och packningen. Dra inte åt pluggen eftersom över-åtdragning skadar packningen. Skjut behållaren pan under oljefiltret.
4

Ta bort oljefiltret och packningen genom att vrida det moturs med filtret skiftnyckel. Placera filtret i behållaren pannan. Sätt en film av olja på det nya filtrets gummipackning och installera det nya filtret, vrida för hand tills packningen kommer i kontakt med motorn. Ge filtret ett slutligt halvt varv med filternyckeln. Dra inte filtret.
5

tillbaka hasplåt och du är klar under bilen.
6

bort påfyllningslocket från toppen av motorn och, med hjälp av tratten, häll i ny olja. Överväg att använda en GF-4 olja, som utvecklats gemensamt av auto och olja branschexperter för att träffa nya specifikationer och ger prestanda uppgraderingar. Sätt på tanklocket.
7

Ta bort stoppklossar och backa ramperna. Idle motorn i en minut, kontrollera sedan oljenivån med mätstickan. Lägg till mer olja om det inte registrerar hela. Släng den gamla oljan och filtret genom att ta dem till en bensinstation eller snabb glidmedel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132575.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.