Svenska Bil >> bilentusiaster >> konceptbilar >> Content

Hur man kan förbättra gas körsträcka på en PT Cruiser

En automatisk 2009 PT Cruiser får i genomsnitt 21 miles till gallon. För att förbättra dessa siffror och spara pengar på bränsle, kan ägarna anställa flera bränslebesparande tricks som är tillgängliga för de flesta förare, och några som är specifika för Cruiser. Instruktioner
Cruising Effektivt
1 p Om du inte redan äger en kryssare, överväga att välja en med en manuell växellåda, som går något fler miles per gallon. Turbon automatiska biljettpriser de fattigaste bland Cruiser modellerna.
2

Följ fabrikens rekommendationer för service och underhåll. Hålla Cruiser går bra behåller sin motor fungerar optimalt och garanterar den mest effektiva bränsleförbrukningen möjligt.
3

Använd 87 oktan bränsle för vanliga Cruisers och 92 oktan för Turbo Cruisers.

4

Håll rätt lufttryck i däcken: 34PSI för lager, 38PSI för turbo
5

Använd luftkonditioneringen sparsamt, när den används, välja ifrån. "max." Motorn driver luftkonditionering kompressor, så ju mer du använder AC, desto mer motorn fungerar, och desto mer bränsle avfall.
6

Kontrollera bilens kylvätska nivåer regelbundet. En motor som är överhettning arbetar för hårt och inte gör den mest effektiva användningen av dess bränsle.
7

Byt olja varje 3000 miles för att säkerställa en korrekt igång motorn.
8

Ersätt luftfiltren var 15.000 miles. Igensatt luftfilter begränsar kraftigt möjligheten för din motor för att arbeta på sin optimala nivå.
9

Inspektera tändstiften minst var 15.000 miles för att säkerställa att de fungerar optimalt.
10

Kör förnuftigt och vid måttliga hastigheter. Den fyrcylindriga Cruiser är konstruerad för optimal bränsleeffektivitet när den drivs vid konstant varvtal under 60 miles per timme. Undvik stopp och starter eller plötslig acceleration.
11

Förvaras onödiga vikt ut ur fordonet. Ju mer du stapla in Cruiser, desto sämre MPG.
12

Tow bara när du behöver. Medan Cruiser klarar av bogsering, är bränsleförbrukningen mycket högre medan du gör det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/concept-cars/91533.html

Previous:
Next:

konceptbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.