Hur man avkoda en IHC VIN-nummer

Tills den federala regeringen standardiserade alla Vehicle Identification Numbers (VIN) i 1980, använde motorfordon företag sina egna registreringssystem. Inte nog med att dessa system skiljer sig från företag till företag, men också år till år eftersom varje organisation beslutat att förbättra på de konventioner som de var using.Some konventioner läggs mer information som kan vara användbar i dag. Övriga ändringar i systemet för identifiering kan ha varit till nytta för International Harvester Company (IHC) internt men ger litet eller inget värde för ägarna i dag. Saker du behöver
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Bestäm år av ditt fordon. Innan standardiseringen av nr för ett fordon år 1980, använde varje företag sin egen numreringsschema och IHC var inte annorlunda. Veta året kan hjälpa dig att förstå strukturen på ditt VIN.
2

Lokalisera VIN på motorn, med hjälp av ficklampa om det hjälper att se de siffror och bokstäver.

3

Använda ett VIN från före 1940, bör din VIN spegla IHC ordningsnummer som anger när företaget introducerade modellen följt av siffran 501. Till exempel, R100-501, R120-501, R130-501 och så vidare. När IHC introducerade S och A-modeller i mitten av 1950-talet, har de lagt dessa bokstäver i identifieringen sekvensen. De fortsatte bara numreringen med SB även efter att de införde C linjen 1961. Du ska inte se bokstaven C i ditt VIN om du kan se olika prefix för att ange andra modeller såsom scouter (FC) och Emeryville DCO-450S (W).
4

Läsa ett VIN från 1965 till 1973, kommer du att se en 6-siffrigt modellnummer koden med en bokstav för att ange var fordonet byggdes följt av ett 6-siffrigt serienummer. Dessa siffror tyder på i vilken ordning IHC gjorde fordonen.
5

Med en VIN från ett fordon som tillverkas efter 1974 men före 1980, har du en fem-teckenkod modell, sedan ett brev att ange årsmodell, följt av växt indikator brev, ett brev för produktionslinje i fabriken, och en fem digitala serienummer som började med 10001 i det nya året.
6

äga ett fordon som gjorts i 1980 eller senare innebär att din VIN kommer att ha tre tecken som ursprungsland, tillverkare och typ av fordon. A 1 indikerar USA, 2 är Kanada. En siffra efter detta beräknas från de andra karaktärerna för att upptäcka förändringar av VIN eller fel i databehandling. Nästa tecken hjälpte bilägare och polis avgöra om någon hade mixtrat med VIN

. Detta tecken representerade tillverkningsår, börjar med B och hoppa I, O, och Z sedan ett nummer 1 till 9. Sekvensen startas under 2010 med bokstaven A. Återigen, de sista siffrorna representerar är fordonets position i produktionslinjen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99708.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.