Symbolism av Corvette Emblem

Sedan introduktionen 1953 har Chevrolet Corvette varit USA: s favorit sportbil. Det är också den mest välkända USA-tillverkade sportbil i världen. Sedan introduktionen har Corvette gått igenom flera ändringar i konstruktionen, inklusive C2 generationen som ersatte den ursprungliga designen, C3, C4, C5 och den nuvarande C6. Som en gloria modell för Chevrolet, har Corvette sin egen distinkta emblem, som också har utvecklats under åren. Grundläggande teman

Fast Corvette emblem har förändrats under åren tillsammans med de olika generationerna, det finns vissa teman och symboler som har utstått. Alla de olika Corvette märken inkluderar någon typ av rutig flagga, vit flagga och "fluga" emblem. Flaggorna anger Corvette idrottsliga karaktär och engagemang i motorsport. Sedan starten har Corvette har tävlat framgångsrikt av fabriken samt privateer team race, en tradition som fortsätter än i dag. Den "fluga" i Corvette emblem hänvisar till Chevrolet, företaget som gör Corvette och som använder en fluga i sin badging för alla sina fordon.
Första Emblem

första Corvette emblem ritades 1953 av Robert Bartholomew, som var en inredningsarkitekt för Chevrolet. Den ursprungliga konstruktion var avsedd att visas på 1953 Corvette prototypen, som premiärvisas för allmänheten för första gången på Waldorf Astoria hotell i januari 1953. Denna initiala designen hade två korsande staber, med en rutig flagga på höger och den amerikanska flaggan på vänster. Detta var för att visa att Corvette är en USA-tillverkade sportbil. Dock använder en amerikansk flagga på en kommersiell produkt förbjuden, vilket föranledde en hastig redesign några dagar innan föreställningen.
Den omgjorda Emblem

Omgjort emblem fästes till Corvette prototypens huva och ratt strax före avslöjandet. Den nya emblemet presenterade rutiga och vita racing flaggor. I racing, signalerar en vit flagga sista varvet av en ras och den rutiga flaggan signalerar vinnare i slutet av loppet. Den nya emblemet ingår också varumärket Chevy fluga, liksom en fleur-de-lis. Addera Fleur-de-lis

I ett försök att konstruera en lämplig symbol för Chevrolet personbilar, försökte konstruktörerna av emblemet för att hitta en familj vapen i Louis Chevrolet släkthistoria. De misslyckades i sina försök att hitta en familj vapen. Istället bestämde de att knyta i Chevrolet namn, vilket är franska ursprung, den fleur-de-lis - blomma av lilja - Frankrikes symbol för fred och renhet. Den fleur-de-lis kombinerades med fluga emblem och de omgjorda flaggorna för införandet av 1953 Corvette prototypen. Under årens lopp har Corvette emblem utvecklats, med olika element från den inledande emblemet används eller används inte i olika versioner. Anniversary Edition Corvetter använda speciella emblem med en cloisonne eller ring runt emblemet, med olika bokstäver hänvisar till den specifika årsjubileum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100235.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.