Detaljer och historia i 1968 Roadrunner

Den 1968 Roadrunner var en saloon bil som produceras av Plymouth uppdelningen av Chrysler Corporation . Deras mål var att skapa en högpresterande fordon i mitten av prisintervallet . Historia

Några av Chryslers ledning motsatte sig skapandet av Roadrunner , men det visade sig vara en populär modell , sälja 45.000 bilar 1968 . Det var meningen en favorit med Moonshiners , eftersom det kunde springa ifrån någon polisbil . Plymouth betalade Warner Brothers $ 50.000 till använda vägen tecknet Runner film som sin logotyp och sprang en reklamkampanj som presenterar Wile E. Coyote .
Specifikationer

Roadrunner hade en fyra - växlad manuell växellåda och en 383 - kubik - tums V8 , 16 ventiler på framsidan av bilen . Med 335 brutto hästkrafter , kan bilen accelerera från 0 till 60 på 7,5 sekunder . Huvudena , Cam och avgasgrenrör var från 440 Super Commando motor .
Design

Roadrunner kropp - line byggde på Belvedere och det hade säten fram och bak . Det kom i hårda och mjuka - top modeller , men färgskalan var begränsad . The Roadrunner hade inga mattor , radio , luftkonditionering eller trim . Detta var att minska vikten samt kostnader . Även om inte aerodynamiska , det var snabb och robust , konstaterar Allpar.com .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99333.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.