Om Bentley bilar

Bentley har en rik historia som går tillbaka till 1921, då grundaren WO Bentley översatte hans kärlek till motorsport i de första allmänt tillgängliga Bentley: den 3-liters. Bentley har sedan ridit förändringar till sitt ägande och fortsätter att bygga resultatorienterade lyxbilar under 2010. Historia

Bentley trivdes som en självständig lyx biltillverkare under sina första tio år. Depression-eran ekonomi ledde till deras försäljning till Rolls-Royce i 1931, och för mycket av de kommande 70 åren, var Bentleys huvudsak resultatorienterade rebadged Rolls-Royces. Under 1990 såg återkomsten av specialbyggda Bentley lyx sport modeller. Den marque ägs av Volkswagen under 2010.
Motorsports

Bentley Motors var synonymt med racing i sitt tidiga liv. De vann många tävlingar under 1920 och 1930, inklusive flera 24-timmarsloppet på Le Mans segrar för Bentley Hastighet 6. Sedan förvärvas av Volkswagen, har Bentley tillbaka till racing scenen. Två Bentley varvtal 8 modeller avslutade första och andra på 2003 24 timmar av Le Mans.
Typer

Som av 2010, omfattar Bentley lineupen fyra modellen linjer. Den Mulsanne Sedan är Bentleys flaggskepp, en enorm made-to-order lyxig sedanmodell som kan färdas 184 miles per timme. Den Brooklands Coupé och Azure cabriolet är nära besläktade, undviker "modern" styling till förmån för de klassiska, kantig Bentley linjer. Bentley Continentals är märkets bröd och smör, de är differentierade i sedaner, kupéer och cabrioleter, med flera specialutgåvor. Continental erhållit en betydande redesign för 2011 års modell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99155.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.