Hur man avkoda en Aerostar VIN-nummer

De 17 tecknen i chassinumret (VIN) för en Ford Aerostar representera landet och tillverkare, märke, modell och utrustning koder, ett år siffra, en siffra för att identifiera fabriken och ett serienummer för att visa fordonets plats i sekvensen av liknande fordon som tillverkas i samma år på samma anläggning. För att avkoda siffrorna, behöver du de allmänna koder för en del av den information och även Fords specifika koder för märke, modell och utrustning identifiering. Saker du behöver
Notebook
VIN-kod kartlägga
Visa fler instruktioner
1

Kopiera din VIN överst på din bärbara sidan.

2

Kopiera de tre första tecknen på första raden i anteckningspapper. Det första tecknet representerar i tillverkningslandet. För en Aerostar, kunde det första tecknet vara 1 för USA, 2 för Kanada eller 3 för Mexiko. Det andra tecknet för alla Aerostars är F för Ford. Det tredje tecknet representerar kroppen stil, och för en Aerostar kunde vara T för en last van eller M för en passagerare van. Dock kunde T eller M också betyda något annat för Ford lastbil eller mångsidigt fordon.
3

Kopiera de kommande fem tecken på den andra raden i anteckningspapper. Titta på koden arket att avkoda dessa tecken ett i taget. Den fjärde tecknet ska vara D, som representerar fordonets vikt intervallet 5001 till 6000 pounds. Den femte tecknet ska vara A, vilket innebär alla Ford minivan. Den sjätte tecknet identifierar specifikt minibuss som Aerostar och identifierar funktioner såsom utsträckt längd eller modeller lyx. Det sjunde tecknet identifierar drivlinan (tvåhjulig eller fyrhjulsdrift), och innefattar överföring (standard, automatisk eller överväxel) och bakaxel ratio. Den åttonde tecknet identifierar motorns storlek och typ från en lista med alla motorer tillgängliga från Ford för respektive år.
4

Kopiera 10th tecknet på nästa rad. Du behöver inte kopiera det nionde tecknet eftersom det bara kontrollerar om koden är giltig. Slå upp den 10: e tecknet på koden arket för att kontrollera att tillverkningsåret.
5

Kopiera 11th tecknet på nästa rad. Titta på koden arket för att kontrollera placeringen av fabriken.
6

Kopiera 12th genom 17th tecken på nästa rad. Detta antal utgör den sekvens som din modell kom av monteringsbandet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98981.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.