Teknisk information om Chevrolet Motorer

Amerikanska biltillverkaren General Motors har erbjudit många olika motorer i sin Chevrolet raden av bilar, lastbilar och stadsjeepar. Medan vissa av dessa motorer var unik för Chevy varumärke, andra delas med andra GM-indelningar som Buick, Oldsmobile och Pontiac. Idag flera olika motorer finns i nya Chevy fordon och sträcker sig från små, bränslesnåla modeller till hög-output, resultat-trimmade motorer. Review, en modifierad Chevy motor
fyrcylindriga motorer

Flera av Chevy s mindre fordon använda effektiva inline-4 cylindriga motorer. Den Ecotec LE5 används i Malibu och producerar 169 hästkrafter och 162 £ ft. av vridmoment. Den LE5 har deplacement på 2,4 liter, en borrning och slaglängd på 88 mm med 98 mm, och ett kompressionsförhållande på 10,4:1. Chevy producerar också en turboladdad Ecotec 4 cylindrig motor kallas LNF. Den har direktinsprutning och har en 2,0 liters slagvolym. Det LNF har också en kvadrat borrning och slaglängd på 86 mm och levererar maximalt 260 hästkrafter.
Sexcylindriga motorer

Många av Chevy s större fordon har V6-motorer. Den 3,6 liters V6 LY7 används i Malibu sedan och producerar 252 hästkrafter och 251 £ ft. av vridmoment. Den Camaro sportbil finns även med en V6 i dess nedre utföranden. Denna V6 är LLT, som också har en 3,6-liters slagvolym men producerar 304 hästkrafter och 273 £ ft. vridmoment med en 11.4:1 kompressionsförhållande. Chevy erbjuder också en Vortec V6 lastbil motor. Denna motor har en 4,3-liters slagvolym, multipoint bränsleinsprutning och mellan 180 och 200 hästkrafter.
Åtta cylindriga motorer

För många av sina lastbilar och sportbilar, Chevy gör en V8-motor som tillval. Den LS3 V8 används i både Camaro och Corvette. Det är en 6,2-liters V8 som ger 430 hästkrafter och 424 £ ft. eller vridmoment. Den LS3 är också känd för sina stora 55 ventiler mm insug och 6600 maximalt varvtal. Den LY5 är en Vortec V8 från Chevy används i de flesta av sina stora lastbilar och stadsjeepar. Den LY5 är avstämd för att producera 320 hästkrafter vid installation i en SUV, eller 315 hästkrafter i en pickup.
Hybridmotorer

Chevy också tillverkar motorer för användning i hybrid fordon när de är kopplade med elektriska motorer. En 6,0 liters Vortec V8 används i Tahoe och Silverado hybrider. Den använder en LIVC (sen intag ventil stängning) systemet och aktiv bränslehantering att producera 332 hästkrafter och 367 £ ft. av vridmomentet medan du använder minimal bränsle. Den Malibu hybrid använder en 2,4 liters Ecotec inline-4 cylindrig motor som har variabla ventiltider och producerar 164 hästkrafter och 159 £ ft. av vridmoment.
Övriga Chevy Motorer

Chevy producerar också en rad andra motorer på en begränsad eller prototyp basis. Flera låda motorer, varav de flesta är V8s, finns tillgängliga för anpassade vagnbyggarna eller förare som vill återställa en klassiker Chevy. För sitt allra första plug-in elhybrid, Volt, Chevy erbjuder också en 1,4 liters 4-cylindrig bensinmotor som ger 71 hästkrafter. Denna motor används inte för att driva bilen direkt, utan snarare fungerar som en generator, driver Volt elmotor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98890.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.