Historia av Pontiac Cars

General Motors-ägda Pontiac fungerat som en något exklusiv version av Chevrolet, och marknadsfördes i sina tidiga dagar som en bil för läkare, jurister och unga white-collar proffs. Det delade mycket av samma stil som den Chevrolet under de första åren med undantag för dess relativt liberal användning av krom och förändringen framför grillen arbete och baklyset styling. Historia

Pontiac gick GM 1926 som en följeslagare till Oakland divisionen, men snabbt överträffat Oakland i försäljningen. Pontiac såldes som sedaner, kombibilar och kupéer, och innehöll den vanliga raka 6-cylindrig motor. Det inte samla mycket uppmärksamhet tills muskel bil GTO introducerades 1964. Den marque fortsätter idag med flashiga 2009 Solstice Coupe.
Betydelse

Pontiac GTO krediteras som den första muskel bil, med en installerad 389-kubik-tums motor i Stormen och LeMans modeller.
Funktion

bortsett från dess framgångsrika razzia i muskel bil fältet, var bilen en rymlig, exklusiv familjebil för de flesta av sin produktion liv.
Typer

Modeller varierade från 1950-talet "hövding och Star linjer Chief till Catalinas, Venturas och Bonnevilles till den berömda Pontiac Firebird.

Funktioner

Pontiac pionjärer integrerade stötfångare genom att införa Endura "gummi" främre stötfångaren på sina GTO 1968. Addera Identification

Från 1930-talet genom mitten av 1950-talet, var det Pontiac identifieras genom sin "Silver Streak," en art-deco-stil band som sträckte sig över huven från sin bas på vindrutan.


Storlek

En populär motorstorlek för Pontiac muskel bilar var 400-kubik-tums V-8, vilket genererat upp till 335 hästkrafter.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98738.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.