Hur att bestämma storleken av en VW motor

Volkswagen motorer, i 40 år, var luftkyld, boxermotor fyrcylindriga kraftanläggningar. 1938 till 1980 genomförde VW Beetle denna typ av motor, medan det kan se ut som nybörjare, flera viktiga funktioner visar en evolution i storlek och hästkrafter. Andra modeller delade samma motor med Beetle för den relativa året, såsom typ 2 (transportör /buss), och typ 3 (vagnen). Alla var bak-motor, bak-hjulsdrivna fordon. Instruktioner
1

reda på vad årets modell av Volkswagen är. Även om detta är inte alltid korrekt, eftersom dessa motorer är kända för att vara lätt att byta ut, om motorn kom med fordonet då det år av bilen kommer att bestämma motorns storlek. Endast en viss storlek hade framställts i ett visst år. År 1978, till exempel, var en 2000 cc motor tillverkas för både Beetle och Transporter. För de flesta VWs, kan året hittas på dörrkarmen klistermärke, om tillämpligt.
2

Forskning motorkod, stämplat på bakre övre delen av motorn. De flesta gånger denna kod kommer att identifiera storleken på motorn och när den tillverkades. Ofta kommer de första bokstäverna eller siffror ger tillverkningsåret.
3

Inspektera motorn visuellt. Under hela Beetle livslängd, var motorn kontinuerligt görs större och mer kraftfull. In på 1960-talet, kom det med en anemisk 1200 cc motor, vilket är klart mindre och hade ingen fläkt eller värmare lådor omger den. År 1966 var endast 1300 cc motor tillgänglig, som liknade den 1200. I 1967 flera tillägg gjordes, bland annat en mycket större 1500 cc motor, som visuellt tog upp mycket mer utrymme i motorrummet än de äldre modellerna. Den hade också en större generator och större remtrissor. Med införandet av 1976 års modell, blev 2000 cc motor standarden. Det är den mest kända motor, med en stor, platt utseende och skär grill framför den primära remskivan.
4

Volkswagen motorer efter 1982 är väldigt olika än sina luftkylda föregångare. Medan den amerikanska marknaden såg slutet av Beetle 1980, fortsatte Transporter, nu kallas Vanagon, att använda 2000 cc luftkyld motor fram till 1983. Efter detta år, gjorde VW den slutliga övergången till vattenkylda motorer, och storleken på motorerna för de flesta av produktionslinjen blev modell-beroende. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98795.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.