Historien om Chevy pickup

Den första Chevrolet lastbilar dök upp i 1918. Många av dessa ett tons lastbilar användes som vapenbärare. År 1928 introducerade Chevy första halv-tons pickup. Men det blev inte likna den moderna pickup. Det var en roadster med en last rutan i bakluckan. Den första lastbilen med en vanlig pickup låda dök upp i 1930.Early exempel på Chevy lastbilar är svårt att komma med. Återställa en kan vara svårt eftersom delar är inte lätt tillgänglig. Många delar helt enkelt inte existerar och måste individuellt tillverkas. Senare modeller är mycket samlarobjekt, inte bara för att delar är lättare att hitta, men också på grund av sin nostalgi faktor. Många samlare vill köpa en lastbil som det de minns från sin ungdom. 1930

På 1930-talet, var Chevy sälja fler lastbilar på grund av sitt rykte för hållbarhet och tillförlitlighet. I denna tid, var det styling av Chevy truck nästan identiska med de bilar de producerade.

De första Chevy lastbilar har hydrauliska bromsar kom ut 1936. Två stilar fanns det året --- hög hytt och låg hytt. År 1937 introducerade Chevy en ny sexcylindrig motor som skulle bli standard fram till 1953.
1940

lastbil linjen såg tydliga styling förändringar från Chevy auto linje i 1940-talet. Den tvådelade "V" formade vindrutan, som vevas ut för ventilation, ställa dem isär. 1940 lastbilar var enkel och en lite mindre.

Art deco stil dominerade perioden 1941-1947. Ett framträdande drag i denna period var de vertikala linjerna i glänsande metall galler. Under andra världskriget, var kromdetaljer otillgänglig för det begränsade antalet producerade lastbilar. Galler, stötfångare och strålkastare fälgar målade istället. Denna stil var känd som "blackout".
1950

Från 1947 till 1955 producerade Chevy "avancerad design" lastbilar. En blomstrande efterkrigstidens ekonomi skapat en enorm efterfrågan på lastbilar. För att uppfylla ett stort antal order, producerade Chevy de gamla och de nya modellerna samtidigt under några månader i 1947.

Chevy var den första av de "Big Three" (GM, Ford och Chrysler) till restyle upphämtning efter andra världskriget. Denna modell är den mest eftertraktade av alla klassiska Chevy lastbilar. Delar är lättillgängliga och prisvärda.

Split "V" vindrutan försvann under de senare åren av Advance Design. Gallret också blev mer framträdande.
Slutet av 1950

från 1955 till 1959 introducerade Chevy styling Task Force. Både bilen och linjer lastbil genomgick genomgripande förändringar i kroppen stil och chassi. Bilarna rullade ut först. Halvvägs igenom 1955, kom de nya lastbilarna ut.

Nya funktioner ingår ett panorama vindruta, tvåfärgade systemen färg och "frenched," eller infälld, strålkastare.
1960

Modellerna 1960-1966 är kända som den första verkligt "moderna" bilar. År 1967 Chevy introducerade Custom Sport Truck, som tillverkades fram till 1972. Lastbilar från denna tid är den näst mest populära bland samlare.
Modern Era

1972 Chevy Cheyenne marknadsfördes mot en mer exklusiva demografiska, och därmed kom med en mängd av optioner tidigare otillgängliga på en lastbil. Dessa lastbilar vädjade till dem som söker mer lyx än bara en "tung arbetar" truck. En köpare kan använda en för att dra en husbil, till exempel, som var en växande trend på 1970-talet.

Under 1990-talet började Chevy producerar prestanda lastbilar såsom 454 SS. Det bara producerades i två år, var så inte många sålda. De flesta inte har använts för hårt arbete, vilket betyder att de är i gott skick för en samlare letar efter en mer modern lastbil för att bevara eller återställa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98764.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.