Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Hur hittar startmotorn

bilens startmotorn är oftast en del som bara behöver bytas en gång i fordonets livstid, om någonsin, eftersom de är mycket driftsäker del. Därför är placeringen av startmotorn normalt inte något som de flesta bilägare vet från toppen av huvudet, och kan kräva viss jakt runt för att hitta. Vissa ägares manualer har ett diagram över motor, fast det inte är en säkerhet att startmotorn skall märkas. Instruktioner
1

Pop huven på din bil och har din vän vrida om nyckeln i tändningslåset. Lyssna efter ett klickande ljud som kommer från under huven och leta efter en cylindrisk del skruvas nära motorn. Det finns vanligtvis två sexkantiga bultarna som håller startmotorn, men det kan bli fler. Om du kan hitta den här delen utan alltför mycket jakt runt, är det startmotorn.
2

Hitta din bil batteriets pluspol. Detta är den terminal som har en tung röd kabel ansluten till den. Det kan döljas av ett plasthölje, särskilt på nyare modell bilar. Följ kabeln tills den ansluter till en anslutande inlägg
3

. Posten är en del av starter, vilket också har trådar som går till andra elektriska system, och ligger i slutet av den stora cylindern. Kabeln kan köras under andra delar, liksom luftinsugningsgrenrör, vilket gör det svårt att följa.
4

leta efter två cylindriska former, en oftast större än den andra, som utgör startmotorn. En cylinder är solenoiden och den andra är startmotorn själv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63285.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.