Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Fördelar av vattenbaserade billacker

Vattenbaserade färger använder akrylhartser. Men hartserna transporteras till substratet med användning av vatten - till skillnad från uretan auto färg som använder ett lösningsmedel för att bära akrylhartset till substratet. Vatten-baserade kan måla användas för kompletta måla jobb, eller för att producera dekorativa grafik och höjdpunkter på färdigmålade bilar. Vattenbaserade färger har samma färgskala som uretan färger. Vattenbaserade färger är giftfria

Vattenbaserade färger bara producerar vattenånga medan de härdning, till skillnad uretan färger som frigör flyktiga organiska föreningar som är giftiga för människor och miljö. Uretanbaserade färger och vattenbaserade färger är samma är samma på många sätt, men de har olika transporterar ämnen och bindemedel. Detta är vad som gör så reagerar olika på liknande villkor.
Vattenbaserade färger är lätta att använda

Urethane färger måste blandas i rätt proportioner och de har tillsatser såsom härdare och reduceringar. Vattenbaserade färger är enklare eftersom de är redo att använda direkt ur flaskan. De är praktiskt eftersom du kan sätta färgen rakt in i pistolen och använda den omedelbart. Det finns ingen komplicerad blandning inblandade.
Snabb och enkel

uretan färg kemiskt binda de olika ingående materialen smälter samman och smälta. Vattenbaserade färger binder mekaniskt, så processen är mycket snabbare. Förutom den tid som sparas från att inte blanda färg, vatten-baserade färger är bekvämt och snabbt. Ibland måste du använda flera lager färg till samma bil. När du använder uretan färg, måste du följa ett strikt tidsschema mellan skikten eftersom fångade lösningsmedel kan släppas in i de övre skikten, vilket orsakar "lösningsmedel pop." Detta problem elimineras vid användning av vattenbaserade färger. När du målar en bil med uretanfärg, kan du använda en hel liter färg
Kostnadseffektiv

. Men när man använder vattenbaserad färg, två liter är tillräckligt för samma jobb. Detta skär ner på kostnaderna. Du sänker också kostnaderna eftersom du inte behöver en primer för vattenbaserade färger. Du kan spraya färgen direkt på bilens ytor av aluminium, uretan plast, glasfiber eller metall. Dessutom, till skillnad uretan färger, inte förstöra vattenbaserad färg inte eller torka ut. Du kan lämna färg på sprayburk och använda det månader eller år, senare för att undvika slöseri och spara kostnader.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62891.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.