Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man mäter Färgtoning

Tonade bilglas har både praktiska och estetiska syften, men det kan också skapa säkerhetsfrågor. Minska reflexer och skydda människor med ljuskänsliga sjukdomar är tillåtna användningsområden för toning, men lagen officerare måste fortfarande kunna se genom glaset för att veta vem som är i ett fordon och vad de gör. Staterna sätter gränser för mängden toning tillåten, och färgton Mätarna används för att kontrollera efterlevnaden. En digital mätare används för att mäta graden av färgton. Saker du behöver
mjuk trasa
Tint meter
Visa fler instruktioner
1

Rulla fönstret halvvägs om dörrkarmen helt omger det, för att skapa tillräckligt med utrymme för mätaren att hållas ovanför den övre kanten av glaset. Fönster i uppåt öppna ramar kan lämnas helt stängd.
2

Inspektera fönstret för smuts, damm och repor. Hitta en plats på den övre kanten av fönstret där glaset är fri från repor. Om glaset är smutsigt, rengör försiktigt med en mjuk trasa. Undvik att ta avläsningar på repiga glas, repor kan påverka avläsningarna
3

Håll nyans meter ovanför fönstret och rikta in skåran i mätarbasen med kanten av glaset.. Sänk försiktigt ned mätaren på fönstret så att glaset glider in i spåret i botten av mätaren. Tryck mätaren helt för att aktivera brytaren gömd inuti kortplatsen.
4

Observera avläsningen som visas på LCD-skärmen på mätaren. Detta visar den mängd synligt ljus penetrerar glaset. Anteckna avläsningen. Till exempel visar en läsning av 45 att 45 procent av det synliga ljuset trängde glaset.
5

Ta nyansen mätaren genom att lyfta bort glaset. Mätaren stängs av så snart som glaset inte längre trycker på intern switch.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147682.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.