Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Lista åtminstone tre skäl till varför du bör alltid använda säkerhetsbälte under körning

I maj 2011, National Highway Traffic Safety Administration räknar med att antalet döda i trafiken minskade med 3 procent under 2010 jämfört med antalet omkomna under 2009. Det uppskattas de 2010 nummer kommer att vara det minsta sedan 1949. Sedan 2005 har trafiken dödsfall sjunkit 25 procent. NHTSA säger den nationella "på det eller Ticket" kampanj för att öka bilbältesanvändningen, tillsammans med anti-distraktion och "över gränsen. Under Arrest" initiativ, var faktorer i minskning av dödsfall. Skydd i en olycka

bilbälte när de deltar i en krasch håller dig från att kastas ur bilen. Om du kastas ut från bilen, dina chanser att dödas är 25 gånger större än om du kvar i fordonet. National Highway Traffic Safety Administration statistik från 2008 anger att säkerhetsbälten har sparat mer än 13.000 liv i USA. Byrån rapporterar också att mer än 75.000 liv räddades eftersom säkerhetsbälten användes 2004-2008.
Absorbera stötkraften
Seat

bälten tillåter de starkaste delarna av kroppen - höfter och axlar - för att absorbera effekten av en krasch, och skydda dig och dina passagerare, från att skadas när en krockkudde utlöses. Säkerhetsbälten hålla dig på plats och hindra dig från att kastas in i instrumentbrädan eller i andra passagerare i bilen. Majoriteten av krascher som orsakar skada eller dödsfall inträffar i hastigheter mindre än 40 mph. Människor som inte bältade har dödats i olyckor som inträffar vid så låga hastigheter som 12 mph.
Det är lagen
p Om du inte gör det använda bilbälte, kan du få en biljett. Säkerhetsbälte lagar är uppdelade i två kategorier: primär och sekundär. Primära lagar tillåter officerare att utfärda en biljett utan någon annan trafikförseelse. I maj 2011 hade 31 stater en primärrätten bilbälte. Sekundära lagar i 18 stater tillåter officerare att utfärda en biljett till förarna endast när det finns en annan kränkning. New Hampshire har inte heller en primär eller sekundär lagstiftning bilbälte, men har en primärrätten barnsäkerhet inbegriper alla förare och passagerare under 18 år.
Korrekt användning av bilbälten

höftbälte del av varvet /axelremmen kombinationen bör justeras så att det är tätt och lågt över höfterna och bäckenet. Den får aldrig bäras över magen. Axelremmen ska korsa bröstet och nyckelben och sitta tätt. Bältet får aldrig vara i framsidan av halsen eller ansiktet. Liksom höftbälte bör axeln delen av bältet sitter stadigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147561.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.