Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Regler för skåpbilar i North Carolina

skåpbilar dela North Carolina vägar med många andra fordon. Alla av dem har reglerna för deras verksamhet. Passageraren van serverar vissa behov som andra fordon inte kan uppfylla. Dess utveckling, design och prestanda håller både fördelar och nackdelar för förare, passagerare och de som delar vägen med dem. Vissa restriktioner gäller för dessa fordon i North Carolina. De är få, men anses logiskt och nödvändigt med de som styr staten. Public School Begränsningar

skåpbilar, på grund av deras konstruerade ändamål, har en högre tyngdpunkt än många andra fordon. Historien om dessa fordon har visat en hög tendens att vara inblandade i välta olyckor. Studier har visat att olyckor med lastbilar avsedda för 9 passagerare och över resultatet 34,5 procent av tiden i rollover-olyckor. För det primära skälet, medger North Carolina lag inte deras användning i de offentliga skolorna om de inte uppfyller skolans normer busskonstruktion. Privata skolor i staten är undantagna från denna lag.
Licenskrav

North Carolina personbilar fordonsförare måste ha en klass C operatörslicens. Förare i skåpbilar som bär upp till 15 personer, inklusive föraren behöver bara ha en klass C-körkort. För att transportera fler än 15 passagerare, är en kommersiell körkort krävs.
Bilbältesanvändningen

Samma regler bilbältesanvändningen i privata fordon även gälla för skåpbilar. Eventuella skåpbilar tillverkade efter 1971 måste ha säkerhetsbälten på alla sittplatser. Den North Carolina Child Passenger Safety Lagen kräver förare av ett fordon som är ansvarig för korrekt bilbältesanvändning av sina passagerare under 16 år. Personer över 16 års ålder är ansvariga för sin egen säkerhetsbälte säkerheten. Skåpbilar måste följa samma lagar. Dessutom är barn under 5 år inte tillåtna i framsätet av skåpbilar installeras med aktiva främre krockkuddar.
Övriga föreskrifter

Annat än en stor begränsning, skåpbilar i North Carolina är underställda alla andra regler offentliga och privata personbilar. Kyrkliga grupper, organisationer och sportgrupper unaffiliated med North Carolina offentliga skolor får använda skåpbilar för att transportera sina medlemmar. Fordonen omfattas av samma tillstånd, etikett, försäkringar, säkerhetsbälte och körning medan osäkra lagar som alla andra på motorvägen kräver en licens klass C.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147556.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.