Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man knyter en bogserlina

Det viktigaste när man bogserar en bil är att knyta en knut på repet som inte kommer ångra. En av de bästa bogsering knop är det pålstek slingan. Denna slinga är robust och kommer inte ångra genom att dra. Använd pålstek slingan i kombination med en tunna skumt att säkert ansluta två bilar för bogsering. Kör inte mer än 100 miles med ett rep släptåg, eftersom det är en av de mest riskfyllda bogsering metoder. En kedja eller bil släpvagn är de bästa bogsering metoderna för långa avstånd. Saker du behöver
Heavy rep, som kan dra en eller två ton vikt
2 schackel pins
vit skokräm
Visa fler instruktioner
1

Mät repet. Repet bör vara mindre än åtta meter lång. Avståndet mellan bogsera bilen och bilen bogseras måste vara mindre än sex meter för säkerheten.
2

Gör en ögla i slutet av repet. Trådens ände av repet genom öglan. Flytta den lösa änden bakom den långa änden av repet och tillbaka runt genom öglan. Skjut en schackelbult genom knuten medan det fortfarande är lös. Dra i änden av repet åt knuten.
3

Upprepa processen för den andra änden av repet. Titta under bilen för en metall bar tvärs över fordonets front bakom stötfångaren. Detta är framför bilen ramen eller bogsera rem, och det är de mest solida del av fordonet. Pass ena änden av repet runt denna metall bar. Slip den motsatta änden av repet genom öglan i änden av repet som lindas kring ramen för att göra en slinga som inte kommer att knyta upp vid bogsering. Slip på loopen i den andra sidan av repet runt draganordning på dragfordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147511.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.