Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Auto Säkerhetsfunktioner

Auto säkerhetsfunktioner har varit ett hett ämne sedan 1960-talet, då den federala regeringen och biltillverkare började utveckla säkerhetsanordningar. Den första erkända säkerhetsfunktion var säkerhetsbältet, och senare kom deformationszonen. Som fordon började använda mer elektronik, luftkudden och låsningsfria bromsar blev häftklamrar på bilar. Medan alla funktioner har förbättrats avsevärt under åren, har sina grundläggande design och funktioner förblivit densamma. Låsningsfria bromsar

låsningsfria bromsar (ABS) är en säkerhetsanordning som minskar risken för glidning under hård inbromsning. ABS styr både hjullåsning och fordonets riktning genom att förhindra att bromsbeläggen från låsa in rotorerna enligt nödbromsning. På bilar som inte är utrustade med ABS, kan bromsarna låsa upp, men däcket kan fortsätta att glida längs vägen. ABS förhindrar detta genom att snabbt pumpa på bromspedalen, så att däcket roterar i små steg för att förhindra att den glider. ABS kan pumpa bromsarna upp till 15 gånger per sekund, enligt AutoShop101.com.
Krockkuddar

luftkudden är en uppblåsbar komponent lagras i ett fack som blåses upp, när en krasch detekteras, för att skydda människorna inuti. Den Oldsmobile Toronado var den första någonsin bil att använda både en drivrutin-och passagerarsidan krockkudde. År 1998 den federala regeringen antagit en lag om att alla fordon som från fabrik utrustad med en främre krockkudde för både passageraren och föraren. Det finns nu uppemot 10 krockkuddar i vissa fordon.
Bälten

trepunkts säkerhetssele, föregångaren till dagens moderna bilbältet, introducerades av Volvo den 13 augusti 1959. Det började som en obekväm rem som måste justeras för varje användare, och det får nästan ingen rörelse. Bältesrullen eliminerade avsaknaden av rörelser genom att tillåta långsam rörelse av passagerare, men plötsliga och snabba rörelser orsakade hjulet för att låsa och hålla passageraren på plats. För närvarande, säkerhetsbälten har bältessträckare den meningen en krasch och faktiskt drar passageraren tillbaka i sätet. Per federal lag måste alla fordon tillverkade efter 1 januari 1968 vara utrustade med säkerhetsbälten.
Deformationszoner

deformationszon först utvecklades av en Mercedes Benz ingenjör , Béla Barényi, 1953. Den första serietillverkade bil att släppas med en deformationszon var 1967 Mercedes Heckflosse. Deformationszonen hjälper till att kompensera för de lagar tröghet genom att låta delar av fordonet för att crumple när i en olycka, absorbera energin av effekterna. Detta görs genom att tillverka små defekter i metallen av de utsedda deformationszoner, typiskt motorrummet och den stammen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147483.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.