Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Driving Tips för säker bromsning

Många människor tänker på säkerheten när du gör farliga svängar, sammanslagning på mellanstatliga eller ta långa resor, men inte så många människor tänker på säkerheten när det gäller bromsning. Bromsa säkert är avgörande för bra körning, och många olyckor inträffar varje år på grund av dåliga bromsar vanor och rutiner. Genom att borsta upp på din kunskap om ordentlig inbromsning, kan du se till att du, din bil och din last bo säkert och ur en farlig situation. Var medveten om villkoren

väglaget spelar en stor roll i din bils förmåga att stanna i rätt tid. Tänk på att regn, slask, snö och is exponentiellt kan öka den tid det tar din bil att stanna. Specialdäck, t.ex. vinterdäck, kan hjälpa till med dragkraft, men att dessa inte hindrar en bil glider och glider på vägen. Du bör vara medveten om att din bil tar mycket längre tid att stoppa i dessa förhållanden, och så bromsa tidigt och långsamt kan se till att din bil kommer till en trygg och helt stilla.
Typ av bil Matters

Vissa bilar tar längre tid att bromsa än andra. Bilar som rider högre på vägen, t.ex. lastbilar eller stadsjeepar, tar mycket längre tid att bromsa eftersom de har en betydligt högre mängd fart. Gör inte det felaktiga antagandet att ha fyrhjulsdrift hjälper du bromsar snabbare, du kan inte ha fyra hjul bromsar. Se alltid till att du tar hänsyn till vikt och storlek på ditt fordon när du närmar dig ett stopp.
Håll ett moln runt din bil

Du kan hitta det lätt att bromsa när du räknar stannar vid ett stoppljus eller stoppskylt, men många olyckor inträffar när folk måste avbrytas oväntat. Det är därför du bör alltid hålla ett säkert avstånd mellan din bil och de runt den. Tänk på din bil som har ett moln runt den, och försöka behålla detta utrymme. Detta kommer att hjälpa dig att bromsa säkert i dessa oväntade och plötsliga bromsningssituationer.
Upprätthålla arbetsförmågan Bromsar
p Det är väldigt svårt att bromsa effektivt när bilens bromsar är bristfällig eller bruten. Var uppmärksam på tecken på dåliga bromsar: en skarp brummande ljud, en vibrerande bromspedal vid stopp, hitta metallflingor på hjul eller upptäcker att din bromspedalen går hela vägen till golvet. Dessa tecken anger att du ska få dina bromsar kontrolleras av en professionell. Du bör arbeta hårt för att behålla dina bromsar eftersom, oavsett hur säker en drivrutin som du kan vara, kan du inte bromsen ordentligt med bromsar som inte fungerar ordentligt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147466.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.