Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Saker som behövs för en Safety Inspection

Många människor är beroende av att använda sina bilar på en daglig basis. Som sådan är det viktigt att de förblir i gott skick. Inte bara underhålla din bil lägger år till sitt liv, men det säkerställer också att bilen fortfarande är säker att använda. Även om det är goda råd att ta bilen till en mekaniker regelbundet, finns det några saker du kan göra för att göra en snabb besiktning. Visuell inspektion

Många av inspektionerna kan göras genom att helt enkelt titta över fordonet noggrant. I synnerhet, kontrollera alla glas är fri från sprickor, inte bilbältet inte har uppenbara slitage, sido-och backspeglar är i korrekt positionering, är tanklocket ordentligt på tanken, gummifötter på alla pedaler (gas, broms och , om tillämpligt,) kopplingen inte är slitna och däcken inte visar uppenbara tecken på låg slitbanan eller ojämnt slitage.
Motor Inspektion

Öppna huven på din bilen och kolla motorn ordentligt. Slangarna och linjer bör inte ha tecken på läckage. Bälten bör inte ha några sprickor. Se till att ljuddämparen sitter fast och det finns inget fett på trådarna. Kontrollera vätskenivåer på alla system, speciellt bromsar och motorolja.
Ljus Inspektion

Slå på fordonet och se alla varningslampor på instrumentpanelen lyser. Testa låg-och hög-beam strålkastare, bromsljus och bakljus.
Bromsar Mössor och Styrning Inspektion

köra bilen runt långsamt att testa bromsar och styrning. Bromsarna bör väl stanna bilen och bromspedalen ska inte trycka hela vägen till bilens brädan. Kontrollera att ratten vrids och förvandlar bilen ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147423.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.