Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Information om farorna av texting & Driving

Körning tar mycket koncentration. Du ska inte göra något annat medan du kör, och hälso-och brottsbekämpande myndigheter är överens om att man absolut inte ska skicka textmeddelanden medan du kör. Resultaten av bara några sekunder av distraktion medan du läser en text eller svara på ett meddelande kan vara dödlig. Distraherad körning

Enligt US Centers for Disease Control and Prevention, dog nästan 6000 personer under 2008 efter en krasch som involverar en distraherad förare, mer än en halv miljon skadades. Textning är en stor distraktion, det kräver människor att ta ögonen från vägen och händerna från ratten och tar din uppmärksamhet på uppgiften, som manövrerar mer än 2.000 pounds av metall vid höga hastigheter på ett säkert sätt på vägen. På många sätt är farligare än andra distraktioner eftersom textning varar längre än byta radiostation eller prata med en passagerare.

Enligt National Highway Traffic Safety Administration, använde förarna av cirka 672.000 fordon under 2009 en mobiltelefon någon gång under dagen. Det är ungefär 9 procent av alla fordon som drivs av någon som använder någon typ av telefon.
Tonåringar och sms

textning är särskilt vanligt bland tonåriga förare, vilket bidrar till fara eftersom tonåringar, som är oerfarna förare, är redan mer benägna att distraktion. Enligt CDC har funnit att föräldrar förblir deras tonåriga förare bästa influenser och uppmuntrar föräldrar att fortsätta prata.

Den goda nyheten, enligt NHTSA, är att antalet tonåringar som uppger att de är textning under körning minskar .
verkliga faror

Jake Hawkes, en 19-årig Utah mannen, var textning och körning när han vinglade att undvika att träffa en bil framför av honom och rullade hans lastbil. I en broschyr som produceras av Utah Department of Health, påpekade fadern att det tar bara en sekund att bli distraherad att sätta dig själv och andra i stor fara. Dog

Kristy Lee Bateman, även 19 och i Utah, när en annan förare drog ut sin mobiltelefon för att kolla hennes röstbrevlåda och slog Bateman head-on. Hennes mamma bönföll andra förare att sätta sina mobiltelefoner bort så att de inte kommer att behöva uppleva det hon gjorde.
Och medvetenhet

Många stater har antagit lagar som förbud textning under körning. Detta inkluderar medan du stannade vid rött ljus eller när du är på väg, inte bara när bilen är i rörelse. Det amerikanska Department of Transportation har också inlett en kampanj, lägg ner, vilket uppmuntrar förare att fokusera på endast en uppgift i taget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147519.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.