Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur Beräkna lyftkapacitet på en gaffeltruck

En gaffeltruck är en kraftfull maskin som tillåter en specialutbildad operatör att lyfta laster mycket större än människor kan bära, och att försiktigt placera dem där det behövs. Stor försiktighet måste fortfarande vidtas, dock aldrig överstiga hissens kapacitet, eller att ställa den utanför balansräkningen. Den gaffeltruck tillverkarens rekommendationer för att lyfta vikt och avstånd måste följas exakt eller olyckor kan inträffa. Saker du behöver
Certified och inspekterade gaffeltruck utility vehicle
Forklift operatörslicens
Visa fler instruktioner
1

Leta tillverkarens kapacitet plattan, som innehåller information såsom . modell, serienummer och andra viktiga data
2

På plattan, leta efter och skriva ner två siffror: standard kapacitet i pounds och medföljande belastning center i inches. Dessa siffror representerar den tyngsta vikten av maskinen kan lyfta när dess tyngdpunkt ligger på det angivna avståndet från den främre ytan av gafflarna. När inte annat anges, är standard lastcentrum oftast placerad 24 inches framför hytten.
3

Väg last som ska lyftas, och hitta sin tyngdpunkt. Mät hur långt mitten horisontellt kommer från framsidan av maskinen.
4

Dividera detta antal med tillverkarens standardlast centrum.
5

Multiplicera erhållna kvoten av tillverkarens angivna maximala standard kapacitet. Detta kommer att motsvara den tyngsta massa som kan bäras i en belastning av denna storlek och dimensioner. Om din beräknade svaret är högre än lastens vikt, så det kan säkert göras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147320.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.