Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man installerar Bil Gas

Praktiskt taget alla bilar kräver bensin att förse motorn med ström. Det finns två huvudtyper av bensin som kan sättas in i en bil: diesel och blyfri. Oblyad bensin är den mest populära typen och erbjuds i olika nivåer av oktan, beroende på bensinstationen. För att bestämma bensin rekommenderas av tillverkaren av din bil, se bilens instruktionsbok. Saker du behöver
Kreditkort
Kontant
Visa fler instruktioner
1

dra bilen upp till bensinpump så att bensintanken dörren kan nås av gasen munstycket. Kontrollera att gas-tank dörr är på sidan av pumpen.
2

Stäng av fordonet och ta ur nyckeln ur tändningslåset.
3

Dra gas-tank spak dörröppnare, som ligger på golvet bredvid förarsätet. Om din bil inte har en gas-tank dörrhandtaget release, kan du öppna gas-tank luckan genom att dra upp eller trycka in på en sida för att lossa magneten.
4

Sätt din kredit-eller betalkort i pumpen kortläsare, följ sedan instruktionerna på skärmen för att ange PIN-koden eller postnummer. Alternativt kan du i förväg betalar för din bensin med kontanter genom att gå in i butiken. Vara noga med att ge expediten med din pump nummer, placerad på toppen av pumpen.
5

Skruva av tanklocket.
6

in munstycket hela vägen i hålet i bensintanken behållaren. På vissa pumpar kan det finnas en annan munstycke för varje typ av bränsle, så se till att använda den korrekta.
7

Tryck på produkten knappen indikerar typen av bensin som du vill avstå. Alternativt, lyft upp på undersidan av munstycket innehavaren av munstycket som du använder.
8

Kläm handtaget på bensin munstycket att börja fördela bensinen i fordonet.

9

Titta på två mätare på pumpen. En mätare visar hur mycket gas, i liter, är som pumpats. Den andra mätaren visar den totala kostnaden för den gas som pumpas.
10

Släpp handtaget när du har pumpat mängden gas som du vill pumpa eller när Auto-stop stoppar pump, vilket indikerar att tanken är full. Lyft inte överfylla eller top-off tanken, eftersom detta kan resultera i ett spill.
11

munstycket upp och sedan dra rakt ut i bilens bensintank. Placera munstycket tillbaka på munstyckshållaren på pumpen.
12

Skruva gasen tillbaka locket bensintanken behållaren, stäng sedan gas-tank dörr.
13

Tryck på "Ja" eller "Nej" om du blir ombedd om ett kvitto, eller samla ditt kvitto om man automatiskt ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147304.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.