Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

2 Vs. 4 Vinterdäck på en 2WD Pickup

Även all-season däck kan räcka för snö körning i kuststäder som Seattle och Memphis, är ett däck som utformats speciellt för kallt väder krävs för körning i iskalla platser som Denver och landsbygdens Illinois under höjd snö säsongen. Vinterdäck, som tillverkarna nu föredrar att kalla vinterdäck, är utformade för maximal dragkraft och minimal glidning på isiga och snöiga förhållanden. Hur Vinterdäck Arbete

all-season däck som är standard på de flesta fordon är utformade för att hålla upp till en acceptabel standard i både varmt och kallt väder, men de når inte i extrema klimat. I verkligt iskalla temperaturer så höga som -7 grader Fahrenheit, all-season däck hårdnar och blir mer benägna att sladda. Vinterdäck är gjorda av en gummiblandning som förblir mjuk, formbar och kan greppa vägen i isiga förhållanden med temperaturer så låga som -40 grader Fahrenheit. Dessutom är vinterdäck konstruerade med speciella slitbanemönster, sköt igenom med grunda spår som skjuter snön åt sidan och gräva ner till ytan av vägen för att maximera dragkraft.
Typer av vinterdäck

traditionella vinter Drivhjulsdäck har djupa trappsteg som görs med grunt linjer för extra dragkraft. De finns ofta med valfri metall dubbar, vilket ökar dragkraften i isiga förhållanden. Användning av dubbdäck är förbjudet året runt på vissa ställen, till exempel Michigan och Alabama, och begränsas i andra. Till exempel tillåts de från 2 november-30 april i Massachusetts. Högteknologiska vinterdäck är utformade för den maximal dragkraft möjliga utan användning av metallreglar. Slutligen höghastighetståg vinterdäck offra en del av den djupa snön och nakna is dragkraft förmåga högteknologiska och traditionella vinterdäck för bättre hantering och ökad hastighet på torra och våta vägar i minusgrader.

två eller fyra?

Oavsett vilken typ av vinterdäck du utrusta din tvåhjulsdrift pickup med, är det alltid säkrare att ha en uppsättning av fyra matchande däck. I snöiga eller annars förrädiska situationer kan dina vinterdäck håller dragkraft medan dina all-season däck kan slira utom kontroll. Detta är särskilt farligt när man kör en stor eller otymplig fordon såsom en pickup. Eftersom vinterdäck får endast köras på under vintern, med endast två vinterdäck kommer att orsaka de två all-season däck på fordonet för att bära ojämnt. Var försiktig omrörning märken och storlekar, liksom. Idealt sett bör alla fyra däck vara identiska. Men åtminstone vara säker på att de båda däcken på en enda axel stämmer exakt.
Men vad händer om jag har råd bara två?
P Om du absolut måste ha endast två vinterdäck på din pickup, se till att de installeras på bakaxeln. Oavsett om din tvåhjulsdrift pickup har fram-eller bakhjulsdrift, glidning framdäcken är lättare att häva än en sladd tillbaka däck.
Övriga Traction Control Devices
< p> Även om många pickup lastbilar är utrustade med anordningar dragkraftssys såsom låsningsfria bromsar och anti-slip Traction Systems, behöver dessa anordningar inte faktiskt ger dragkraft och kommer inte att förneka behovet av bra vinterdäck. AST förhindrar däck spinning genom att minska motoreffekten eller bromsar medan ABS förhindrar däck låsning genom att selektivt pumpning och släppa trycket på bromsarna. Inte beroende av dessa system. Det tål att upprepas: de inte ger dragkraft och kommer inte att kompensera för att missa eller inkompatibla däck Addera
. .from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147257.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.