Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man styr en utombordsmotor för nybörjare

Motor båtliv har varit en amerikansk förflutna tid ända sedan den första utombordsmotorn installerades på en vattenskoter. Utombordsmotorer, vilket är en motor löstagbar från akterspegeln på en båt och inte permanent monterad på båtens skrov struktur, utgör merparten av små vattenskotrar ses i sjöar och vattendrag. Utombordsmotorer har bra prestanda, kan vara lätt att arbeta med och ger bättre bränsleförbrukning än inu-enheter eller inombordare. Vem som helst kan använda en utombordsmotor genom att följa några grundläggande säkerhetsregler och lära sig hur båtar beter sig i en vattenmiljö. Saker du behöver
Utombordsmotor manuell
amerikanska kustbevakningen båt reglering manuell
Rags
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera bensintanken för tillräckligt med bränsle innan någon utflykt. Undersök tanken och ledningarna för trånga armaturer bränsleledningen med några läckor eller gas spill i sumpen området. Använd trasor för att städa upp någon olja eller vatten i sumpen. Gör vissa utombordaren svänger fritt från sida till sida. Ta plats i förarens position bakom ratten, eller på den bakre bänk för en stick-kontroll motor. Läs manualen Kustbevakningen förordningen innan du börjar din första utflykt.
2

Dra motorn strypa ut ur instrumentbrädan. Vrid tändningsnyckeln till full rätt "Start"-läge. Vänta tills motorn startar innan du släpper nyckeln till "On" läge. För den manuella rep-start motor, pumpa pumpblåsan på bensintanken flera gånger att ladda bränsleledningar, och dra ut den manuella choken på motorn. Dra sedan linan handtaget tills motorn startar. Gradvis skjut choke i när motorn värms upp.
3

Skjut choken hela vägen när motorn har värmts upp. Använd ratten för att manövrera båten åt vänster eller höger, vilket innebär babord eller styrbord, genom att vrida den i den avsedda färdriktningen. Använd den omvända enheten väljaren att backa farkosten från en lansering område, sedan gradvis vända farkosten ut i öppet vatten. För stick utombordare, placera dig själv inför framsidan av båten på vänster eller höger sida av pinnen kontroll. Flytta spaken till vänster för att åka till höger, flytta pinnen rätt att resa till vänster
4

Öka gashastigheten genom att trycka gasreglaget framåt, för järnväg eller streck-. monterat gasreglage. Vrid handtaget på minnet för att öka RPM hastighet på stick-monterad utombordare. Gradvis sätta upp farten med hjälp av gasreglaget. Men, inte överstiger 5 mph om skyltar sådan begränsning. Du måste passera mid-kanal boj markörer längre ut i floden eller sjön för att sedan öka hastigheten. Väl i öppna vattenvägar, öka gashastigheten.
5

Ta båten upp till full gas, eller upp till den "röda linjen" indikatorn på varvräknaren, om sådan finns. Öva att bromsa båten ned gradvis, sedan ta fart, vilket gör notera hur fören stiger och sjunker med gasreglaget positioner. Vrid båten i båda riktningarna flera gånger i full fart för att mäta svaret hos båtskrovet. Sakta ner till mid-range hastighet samtidigt göra svängar och märker skillnaden i skroven reaktion, som kommer att vara långsammare i svar.
6

Vrid gasreglaget ner till tomgångsläge plötsligt från en full- hastighet köra. Notera mängden sträcka det tar för båten att sakta till en vältra. Prova en full fart kör, sedan minska all dragkraft och gör en skarp sväng åt vänster eller höger. Denna manöver utgör ett nödstopp, med avsikt att undvika ett objekt.
7

Point båten till öppet vatten eller rakt ner i älvfåran. Öka hastigheten tills båten precis börjar att hoppa och plana ut på vattnet, detta sätter båten på en "plan." Hyvling, även kallad cruising, erbjuder den mest fart för minsta konsumeras av gas. Om båtens för har en nedåtgående vinkling under planet, betyder det "plöjning." Om båtens skrov blir för hög under planet, det "knäböj" aktern.
8

Justera elektronisk trim genom att trycka ned på instrumentbrädan för att höja eller sänka trim fliken på baksidan av akterspegeln . Du vill ha en ställning som gör det möjligt för båten att åka med fören något upp, kunde planet över hackig vatten eller vågor. För den icke-elektriska trimplan inställning, måste du luta över akterspegeln på båten och dra väljaren stiftet ur justeringen kortplatsen. Dra trimplan uppåt eller nedåt och sätt i stiftet för önskat plan attityd. Ju högre trim vinklas uppåt, kommer den högre fören upp. Luta trim nedåt kommer att sänka fören i vattnet under planet.
9

Approach dockan eller lanseringen genom att minska hastigheten på båten i god tid. Använd en låg hastighet, med mjuka svängar, för att närma sig en nedsänkt släpvagn eller bryggan. Idle motorn innan kontakt. Inte strypa inte båten upp i en båttrailer. Få båten tillräckligt långt upp på trailern för att koppla upp trailern vinsch, och därefter vinscha det på. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147218.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.