Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Lastbil Bogsering Specifikationer

Om du vill dra en lastbil eller om du vill bogsera något med din lastbil, måste du först veta bogsering gränser för fordonet (s). Körning med släpvagn eller annat fordon med din lastbil som överstiger dragkapacitet på din lastbil kan orsaka olyckor. Du kan också skada din bil och andra fordon. Du kan få alla de bogsering specifikationerna för din lastbil och andra fordon genom att titta på en bogsering diagram eller kontakta tillverkaren. Dragkapacitet

Titta på en bogsering diagram för att bestämma den maximala vikten din lastbil kan hantera bogsering. Du bör också kontrollera bogsering diagrammet för att se de begränsningar på fordonet (s) att din truck kan hantera bogsering. Hitta bogsering diagram på din lastbilstillverkaren webbplats. Till exempel, om du har en Ford lastbil, besöka Ford webbplats (se Resurser). Skriv "Dragkapacitet" i sökfältet längst upp till höger. Klicka på "Bogsering Guide" länken. Klicka på din bil. Titta på dragkapacitet specifikationerna för ditt fordon. Addera Dragkrok

Öppna handskfacket. Dra ut din ägare manual. Hitta "Bogsering" avsnittet. Leta reda på typ av bogsering du kommer att utföra. Hitta den typ av dragkrok behövs för bogsering typen. Granska detaljerade instruktioner om hur man väljer rätt skumt baserat på typ av bogsering. Observera anvisningarna om hur du installerar dragkrok på bilen. Notera hastigheten kraven för den typ av bogsering din lastbil kommer att göra.
Connector Wiring

Anslut släpvagn sele och kablar till lämpliga platser baserat på vad du läser i trailern handboken. Informationen är även noterad i bilens ägare manual. Ansluta fel ledningarna i felaktiga lägen förhindrar att lamporna på släpet eller dragna fordonet från att fungera ordentligt när du bogsera den.
Säkra Tow

Fäst bogsera kedjor till en säker plats. Den bogsera släp har normalt tre kedjor som kan säkra det dragna fordonet. Två kedjor är framtill för släpvagnen och en kedja är i mitten av vagnen. Dra en av kedjorna på framsidan av släpvagnen upp och runt närmaste framaxeln. Fäst kedjan till en kedjelänk. Upprepa processen för den andra kedjan på framsidan av vagnen. Dra kedjan i mitten av släpvagnen upp och runt mitten av en bakaxel. Fäst kedjan till en kedja länk i kedjan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147104.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.