Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man vet om en hjälm DOT Approved

Förenta staternas Department of Transportation eller DOT, har satt säkerhetsstandarder som hjälm tillverkarna måste följa och hjälmar som uppfyller eller överträffar dessa normer kallas "DOT certifierad" hjälmar. Den extra skydd En punkt certifierad hjälm ger kan hjälpa motorcyklister undvika allvarliga skador eller dödsfall i händelse av en olycka. Du kan lätt skilja en DOT certifierad hjälm under en snabb undersökning av hjälmen. Instruktioner
1

leta efter en "DOT" klistermärke på baksidan av hjälmen. Alla hjälmar som uppfyller DOT kraven för hjälm säkerhet är skyldiga att ha ett "DOT" klistermärke. Denna klistermärke ensamt garanterar inte hjälmen är DOT-certifierad, som förfalskade DOT klistermärken på avvikande hjälmar är vanliga.
2

Känn insidan av hjälmen för ett tjockt innerfoder. Alla DOT godkända hjälmar måste ha ett innerfoder ungefär en tum tjock. Det inre fodret är inte alltid synlig, men du kan känna dess tjocklek genom att flytta handen runt insidan av hjälmen. Icke-DOT certifierade hjälmar har ofta ett tunt skum som fungerar som ett inre foder, och vissa inte innehåller någon liner alls.
3

Tug hakbandet så att det är solid och känns inte lösa eller sladdrigt. Alla DOT-certifierade hjälmar har tuffa, robusta hakband som inte kommer att bryta eller lossna under cykling.
4

Väg hjälmen. Osäkra hjälmar väger vanligtvis en pund eller mindre, enligt National Highway Traffic Safety Administration. A DOT-certifierad hjälm väger vanligtvis cirka tre pounds.
5

leta efter några dekorationer, såsom spikar, horn eller något annat föremål som sticker ut från hjälmen. DOT godkända hjälmar är byggda så att ingenting sträcker sig längre än en femtedel av en tum från ytan på hjälmen.
6

Undersök hjälmen för en fullständig ansiktsskydd. National Highway Traffic Safety Administration hävdar att man har ännu inte sett en full face protector på en icke-DOT certifierad hjälm.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147095.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.