Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vad är ett Traction Control System ?

Antispinn finns på många nyare bilar och är en del av det låsningsfria bromssystemet. De två systemen arbetar tillsammans för att hjälpa bilen att återfå kontrollen om det börjar dragkraft med vägytan . Traction Control & ABS

antisladdsystem och låsningsfria bromsar ( ABS ) ett nära samarbete och använder många av samma komponenter i ett fordon . De båda bidra till att förhindra halka och sladda i ett fordon . Traction control hjälper ett halka fordon som vinner hastighet medan ABS bistår ett halka fordon som bromsar eller bromsar .
Funktion

antisladdsystem fungerar när den känner att ett fordon börjar glida och tappa greppet medan den fortfarande ökar hastigheten . Genom att övervaka hastigheten för varje enskilt hjul , kan dragkraftsreglersystemet identifiera när ett däck snurrar eller förlora dragkraft. Det kommer automatiskt bromsa däcket ner , gör det möjligt att återfå greppet .
Components

bilens antisladdsystem består av sensorer som är placerade på varje hjul. Sensorerna övervakar varje däckets hastighet, jämföra den med hastigheten hos de andra däcken . När däcket är fortkörning för fort i förhållande till de andra däcken , indikerar halka eller glida , kommer sensorn utlösa bromsen för att bromsa det slirande däck , gör det möjligt att återfå dragkraft . Sensorerna kommer också utlösa andra däck som fortfarande har dragkraft för att hålla sig i rörelse , drar bilen ur sladd .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147073.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.