Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Att köra en Mini Cooper i vinter

Mini Coopers är vida känd för sin ringa storlek och köregenskaper. De är stora bilar för stadskörning, särskilt när det blir dags att hitta en parkeringsplats i ett trångt område. Minis utför även bra på vintern, så länge föraren har förberett sig för vinterkörning och har fått bilen upp farten. Att köra en Mini Cooper i vintern är knepigt, men med rätt inställning och lite omsorg, kan det vara en givande och rolig upplevelse. Instruktioner
1

övningsköra i snön på en öde parkeringsplats. Det är en bra idé att göra detta strax efter det första snöfallet för att få en bra uppfattning om hur din Mini svarar på snö och vilka försiktighetsåtgärder som behöver vidtas i framtiden.
2

Shift noggrant. Ett av de enklaste sätten att tappa greppet är att lägga in en högre växel för tidigt och tvinga hjulen på din Mini att snurra. Försök att köra på högsta möjliga växel för att jämna övergångar mellan växlarna och förbättrar stabiliteten.
3

Undvik områden med stora mängder snö. Mini låga vikt och allmän lyhördhet gör det bra för vinterkörning men även handikapp när snön blir för djup. Överväg alternativa transporter om snön är stapling över trottoarkanten.
4

Sätt vinterdäck på din Mini. Inga all-säsongen däck är lika bra på vintern som en vinter däck, så se till förberedelse för säsongen med rätt växel. Vinterdäck kommer att förbättra ditt grepp och gör dig säkrare.
5

Kom ihåg att köra i vinterväglag kan vara farligt. Som med alla andra körsituationen, Säkerheten bör alltid din första prioritet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147055.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.