Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Säkerhetsregler för nödbromsar

Det amerikanska Department of Transportation började reglera säkerhetsfunktioner och vissa konstruktioner av nya personbilar från och med 1967 med Federal Safety Motor Vehicle standarder och föreskrifter. Reglerna är utformade för att säkerställa att alla nya personbilar som säljs i USA uppfyller samma säkerhetskrav, för att skydda förare och passagerare. Nödbromsar är bland de reglerade artiklar. Federal Motor Carrier Safety Administration reglerar säkerheten för kommersiella fordon, inklusive nödbromsar och bromsar luft. Stoppsträcka

Varje motorfordon, inklusive kommersiella lastbilar och långtradare, utrustade med en nödbromsning system som är separat från färdbroms system måste uppfylla stoppa krav som anges i Federal Motor Vehicle Safety Standarder. Enligt dessa standarder ska nödbromsen kunna stoppa ett fordon går 20 miles per timme inom 54 meter för fordon personbilar, inom 66 meter för bussar och fordon som transporterar fler än 10 personer, inom 85 meter för alla andra personbilar, inom 66 meter för kommersiella fordon med en totalvikt på 10.000 pounds eller mindre, inom 85 meter för kommersiella, singel-enhet fordon med en totalvikt mer än 10.000 pounds och inom 90 meter för alla andra "egendom transporterar fordon."

Placering av reglage
bromsar

Emergency måste vara lättillgängliga för förarens hand eller fot medan föraren sitter och återhållsamma, och kan inte blockeras av andra kontroller. Nödbromsen ska vara lätt identifierbara av föraren.
Sammanlänkade system

nödbromsen kan kombineras med antingen en tjänst eller parkeringsbroms på en buss måste lastbil eller traktor och släp, men kan inte kombineras med båda.
Breakaway Breaking

Kommersiella fordon bogsering släpvagnar som har egna bromssystemet har bromsar som kan stoppa dragfordonet om släpvagnen lossnar.
nödbromsar på fordon med tryckluftsbromsar

Lastbilar med luftbromsar som bogserar släp med en luft bromssystem måste ha två sätt att engagera släpvagnens bromsar. En av dessa backup bromssystem ska aktiveras automatiskt om lufttillförseln till släpvagnens bromsar plötsligt sjunker till en förvald tryck. Den andra backup bromssystemet ska kunna manövreras av föraren av dragfordonet. Dessa två bromssystem får inte störa andra verksamhet.
Nödbromsar i bilar med Vacuum bromsar

Alla dragfordonet, vid körning med släpvagn med vakuum bromsar, måste ha ett sätt att kontrollera båda bromsarna och en andra metod för att styra släpvagnens bromsar i en nödsituation. Denna kontroll kan inte vara en hydraulisk broms, en luftbroms eller annan trycksatt bromssystem. Det kan inte heller kombineras med andra vehikelkontroller. Detta krav gäller inte om den sekundära nödbroms systemet är trycksatt och gäller släpets bromsar automatiskt när det andra systemet misslyckas.
Regler för släpvagn

bromssystemet på släpvagnar måste aktiveras automatiskt om släpet lossnar från fordonet bogserar den, men endast om släpvagnen är utrustad med ett bromssystem egen. Alla bromsar på hjulen på släpvagnen måste aktiveras genom en sådan nödsystem och tillämpas i minst 15 minuter. Släpvagnar med tre eller flera axlar är undantagna från denna utbrytning bromssystem krav.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146963.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.