Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Saturn Ion säkerhetsfunktioner

General Motors Saturn division sålde sin nybörjar Ion modellen mellan 2003 och 2007. Bilen var tillgänglig som en fyra-dörrars sedan och vad Saturnus kallas en "femdörrars Quad Coupe" med små bakdörrar. Den Ion var Saturnus minsta och billigaste bil. Förutom federalt uppdrag utrustning såsom säkerhetsbälten och krockkuddar, hade Ion en rad olika valfria säkerhetsutrustning. Krockkuddar och bälten

Ion kom med förare och passagerare-sidokrockkuddar standard. Du kan beställa valfri främre och bakre side "gardin" krockkuddar stil. De främre och bakre säkerhetsbälten kom med bältessträckare som skärpts på remmarna under de första ögonblicken av en krasch. Bilen hade också lägre ankare och tjuder för barn (spärr) systemlösningar för förankring säkerhetsstolar för små barn.
Sikt

Varselljus kom standard på Ion , som var intermittent vindrutetorkare. En av bilens alternativ var ett inre backspegeln som nedtonade sig automatiskt för att hålla reflexer från belysningen bakom dig till ett minimum.
Stabilitet och bromsförmåga

Four hjul låsningsfria bromsar var extrautrustning på Ion. Detta hindrade hjullåsning under hård inbromsning och halka, hålla medar under kontroll. En förbättrad dragkraft och stabilitet styrsystem var också valfritt. Detta hjälper till att förhindra att bilen glider ut ur kontroll eller förlora dragkraft under makten. Addera OnStar System och Händelsedatainspelare

valfria OnStar-systemet låter Ion ägare kontaktar en fjärrkontroll operatör för att få hjälp i nödsituationer. OnStar arbetade genom att skicka röst och data från bilen via mobiltelefonnätet. Det också automatiskt kontaktade OnStar operatörer om bilens sensorer upptäckt en krasch. Elektroniska datainspelare sparar information under en krock, såsom airbag prestanda, throttle position och bilens hastighet för senare analys.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146884.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.