Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Problem med styrande hjulen låser & Slow Turns

Steering misslyckande i ett fordon kan vara farligt på många olika sätt och kan hända när som helst. Ofta en styrgrupp misslyckande är helt enkelt ett fel i det hydrauliska servostyrningen, vilket innebär att hjulen fortfarande kan vridas för att styra bilen, men det kräver mycket mer ansträngning för att få ratten att vända. En låsning ratt och ratt som gör långsamma svängar kan orsaka en rad problem. Korsning Hazard

Ett särskilt problem med ett misslyckat styrsystem kan hända i en korsning där en sväng krävs. Om ratten låser när du försöker vända eller byta körfält, kan bilen gå rakt och oavsiktligt kör en röd lampa. Detta är farligast vid korsningar eftersom risken för kollision ökar eftersom trafiken kommer eventuellt från fyra riktningar. Om styrningen inte i detta fall, vända på varningsblinkers på och försöka dra bilen till sidan av vägen eller in i en parkeringsplats om du kan styra alls. Annars, stanna bilen vart du kan och stanna i bilen tills trafiken har rensat och du kan avsluta tryggt.
Påkörning bakifrån

plötslig svikt i styrningen kan i initiera föraren att snabbt ansöka om fordonets bromsar. Kraftig inbromsning kan resultera i att bilen bakom dig krascha in på baksidan av ditt fordon. En långsam tur kan ha samma effekt om föraren felaktigt räknar med att bilen skulle ur vägen.
Expense

eventuella olyckor till följd av en styrning misslyckande eller en långsam tur kan vara dyrt, speciellt om du inte har tillräckligt Bilförsäkringar, är reparationen för mekaniska fel också en extra kostnad. Servostyrning fel orsakas oftast av en paus i ett hydraulrör som distribuerar vätska servostyrning, och när detta sker styrningen blir gradvis tyngre. Ett avbrott i den mekaniska länksystem själv kommer att störa styrningen helt nästan omedelbart och båda reparationer kan kosta hundratals dollar i delar och arbete. Men reparationerna är nödvändiga om du planerar att köra fordonet i framtiden.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146882.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.