Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Säker körning Instruktioner

Säker körning börjar med att undersöka bilen för att se till att all utrustning är i gott, säkert bruksskick. Resten av uppgiften bygger på din förmåga att bedöma situationer när de uppstår på vägen, och agera på lämpligt sätt så att du och de i din bil förblir säker. Kom ihåg att du inte kan kontrollera vad andra människor på vägen gör, inte heller hur de kör. Men de bästa körinstruktioner är att behålla lugnet och köra smidigt och säkert till din destination. Instruktioner
1

Undersök bilen för att se till att strålkastarna, baklyktorna, bromsljus, blinkers och varningsblinkers är alla i gott skick. Använd din backspegeln och en garageport på natten för att kolla bakljusen, eller be en vän att titta bakom bilen och berätta om de arbetar.
2

Kontrollera din vindrutetorkarna , horn, säkerhetsbälten och bromsar allt arbete. Kontrollera också att din förarsidans golvmatta inte kan lämna ett sådant sätt som gör att pinnen gaspedalen. Kontrollera lufttrycket i däcken mot det rekommenderade lufttrycket i bilens bruksanvisning och se till att det är varken över-eller för lågt.
3

Följ allt som händer i vägbanan omkring dig, oavsett var du kör, även om det är en ensam landsväg sent på natten, med ingen annan trafik. Situationer som invagga dig i en falsk känsla av säkerhet är de som fångar dig på sängen, till exempel ett rådjur plötsligt hoppade ut ur buskarna och springa över vägen framför dig. Alltid vara beredd att stanna. Kör långsamt och inte snabbare än hastighetsbegränsningen för att minimera bromsning tid.
4

Upprätthålla en säker körning avstånd från alla andra fordon på vägen, brukar definieras som en tre sekunders mellanrum. Välj ett fast föremål på vägen, till exempel en vägskylt, och räkna till tre långsamt från den tidpunkt då bilen framför dig passerar det objektet. Om du klarar det innan du har räknat till tre, sänka hastigheten tills att tre sekunders mellanrum nås, sedan behålla den.
5

Kontrollera din sida och backspeglar upprepade gånger, även när du inte är planerar att vända, byta körfält eller ändra din kurs på något sätt. Var inte rädd för att röra huvudet runt så att du kan se dina "blinda fläckar" i dina sidospeglar, så länge som du först har kontrollerat vägen framåt för att säkerställa att den är säker.
6

Förutse vilka drivrutiner, motorcyklister, cyklister, fotgängare och alla andra vägtrafiken runt du ska göra. Om du märker någon rör sig oregelbundet eller aggressivt, hålla sig borta från dem och inte engagera dem i ett bråk av något slag. Om du märker någon farlig eller olaglig verksamhet, dra över och ringa polisen.
7

Följ alla dina lokala trafikreglerna och utstationerade vägmärken, och hålla dig uppdaterad med lokala trafikregler och förordningar var du kör din bil. Om du använder en mobiltelefon, se till att du följer lokala regler och föreskrifter om distraherad körning, och även om det inte finns några lagar om handhållna enheter i den staten, endast använda telefonen säkert och om det är absolut nödvändigt för nödsituationer då bakom hjulet. Det inkluderar textning, snabbmeddelanden och internetsökning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146729.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.