Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Säkert körsätt

Säker körning hjälper till att hålla dig, passagerare och alla andra på väg ut ur skada långt. Flera försiktighetsåtgärder och kan göras för att garantera säker körning. Var noga med din bil är registrerad och försäkrad och ditt körkort är giltigt innan du sätter dig bakom ratten och ut på vägarna. Håll händerna på "10 och 2"

Håll händerna på "10 och 2" på ratten. "10 och 2" refererar till 10:00 och 02:00, placera händer där "10" och "2" sitter på urtavlan. Detta säkerställer att ha ett fast grepp om ratten, i motsats till att hålla med en hand på "12" eller "6." Vid svarvning, vrid ratten i den riktning du behöver gå och vrida hand över hand att låta hjulet att snurra lätt att alltid hålla kontroll med händerna på ratten hela tiden.
Speglar och säten

Dina speglar och förarstol måste sättas in i ett bekvämt och säkert sätt. Du bör kunna titta på alla tre speglar (bak och båda sidovyer) snabbt utan att behöva flytta huvudet mycket. En liten huvudrörelse är okej, men huvudet ska alltid vara vänd framåt, utom vid backning eller kontrollera din blinda fläck. Den backspegeln ska placeras så att du tydligt kan se ut hela ryggen vindrutan. De sidospeglar bör ge en klar uppfattning om vad som händer bredvid bilen på båda sidor. Du bör se den sida av bilen i det inre hörnet av både speglar och kunna se vägen och horisonten. De flesta bilar har fortfarande en blind fläck, så vrider på huvudet för att titta ut genom fönstret på den döda vinkeln innan filbyte eller parkering är ett måste.

Din Förarstolen ska vara inställd i ett läge där du kan bekvämt se ut alla fönster och nå pedalerna och ratten. Dina armbågar och knän ska vara något böjd, men inte böjd nog att där du är för nära.
Använda signaler och lampor

alltid använda blinkers när du svänger eller parkering. Slå på lämplig höger eller vänster signal halvt kvarter eller mer innan avsikt att vända, men inte slå på den för tidigt, eller andra förare kan bli förvirrad över var du tänker svänga. Slå alltid på alla strålkastarna vid körning i sen eftermiddag, kväll eller när det är regn eller snö. Strålkastarna kan du se i mörker och hjälpa andra förare ser dig. Var noga med alla strålkastare och bakljus fungerar korrekt och inte utbränd innan du hämtar på vägen. Strålkastare slå på bakljusen automatiskt. Addera Vakenhet och Defensiv bilkörning

alltid uppmärksam när du kör. Undvik att använda mobiltelefoner eller kolla e-post eller textmeddelanden. Om du måste använda telefonen, använder en handsfree-enhet för att hålla båda händerna på ratten. Om passagerarna vara högljudd eller störande, be dem att lugna ner tills bilen har stannat. Inte spela musik så högt att ambulans eller polis sirener hörs hela tiden.

Defensiv körning innebär att när du kör, du är alltid alert av vägförhållanden och medvetna om vad andra förare gör runt dig. Kör försiktigt, vara redo att reagera på andra förare och inte lämna din säkerhet i händerna på en annan förare. Kör inte i någons blinda sidan, var försiktig i trafiken, dåligt väder eller bygg zoner, och alltid lyda alla vägmärken och hastighetsbegränsningar. 77 procent av alla olyckor orsakas av förare fel, så förbli alert och köra defensivt för att minska detta antal.
Drive Sober

Kör inte under påverkan av alkohol eller narkotika. Enligt Alkohol Alert, var nästan 14.000 människor i USA dödas i bilolyckor som involverade alkohol, cirka 37 procent av det totala antalet bil dödsfall det året. Denna procentsats är mindre än tidigare år, men att köra under påverkan av alkohol eller droger kan döda vem som helst: du, dina passagerare eller oskyldiga människor nära dig på vägen. Ring en cab om det behövs. En DUI är ett allvarligt brott som kostar tusentals dollar och kan resultera i förlust av körkort privilegier eller fängelse. Körning under påverkan är inte värt risken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146728.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.