Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Auto Safety Checklist

Att köra en bil kan vara kul - zippa på motorvägen, passerar genom staden, och med vänner på en road trip kan vara bra för dem som älskar att kryssning. En bil är en seriös bit av maskiner dock, och kräver stort ansvar. Förare måste se en bil är säker och redo för vägen innan du drar ut på uppfarten. Och förarna måste också se till att de är lämpliga för att komma bakom ratten. Däck
Rätt däcktryck är en viktig aspekt av bilsäkerhet.

före körning, ta en minut att inspektera fordonets däck. Overinflated däck kan vara farligt, betyder som alltför mycket luft däcket inte göra ordentlig kontakt med vägen, som påverkar hantering, dragkraft och den tid det tar för bilen att helt stoppa. Alternativt, för lite luft i ett däck resulterar i en ökning av friktionen, nöta däcket snabbt och orsakar en risk för en explosion. En butik köpt ringtryckmätaren kommer att läsa däcktrycket, varnar föraren om det är för lågt eller högt. Kontrollera också de trampar på ett däck för att se till att de inte har slitits ned. Vissa däck är utformade för att indikera när slitbanor har nötts bort, och Consumer Reports rekommenderar att man använder ett öre för att kolla liksom. För att genomföra detta enkla test, placera öre i slitbanan, med Lincoln uppochner. Om toppen av huvudet är synligt, är slitbanan sliten och däcket behöver bytas.
Kontrollera bromsljusen fungerar
Lampor, Speglar och signaler.

Strålkastare, bromsljus och blinkers låta andra förare vet när en bil är i deras närvaro och vad dess förare planerar att göra härnäst, ger dem möjlighet att planera och agera därefter. Kontrollera att strålkastarna fungerar vid normal och ljusstark, och att de inte skyms av lera och skräp. Också se till blinkers och bromsljus fungerar korrekt, så att andra förare vet innan bilen svänger eller när det är stopp. Justera alla speglar för att säkerställa korrekt utsikt över vägen, och för att minska döda vinkeln så mycket som möjligt.
General Visual Inspection
Gör en snabb visuell inspektion.

Ta en promenad runt bilen och leta efter eventuella problem. Kolla under bilen för att se till att det inte finns några läckor, som droppande olja, bromsvätska eller andra ämnen, vilket skulle kunna tyda på ett säkerhetsproblem som gör bilen olämpliga att köra tills det har reparerats. Kontrollera också att det inte finns några trasiga bakljus eller strålkastarna, att avgasröret är blockerade och att stammen är ordentligt stängd.
Vindrutetorkare
Undersök vindrutetorkarna.

Testa vindrutetorkarna att säkerställa att de fungerar på alla inställningar, och att bladen är i funktionsdugligt skick och kunna sopa bort vatten och smuts effektivt. Kontrollera också att bilen är fylld med vindrutetorkare vätska, vilket är avgörande för rengöring av en smutsig vindruta som kan skymma en förarens sikt och minska sina köregenskaper.
Driver Prep
Förare måste se till att de är lämpliga för att komma bakom ratten.

En förare måste också kontrollera och se till att de är lämpade att vara bakom ratten. Drick inte alkohol eller ta droger som kan orsaka dåsighet, kontrollera förpackningen av läkemedel för varningar. En förare ska sättas fast ordentligt bilbältet (även för kortare turer) och se till att alla passagerare är bucklig i också. Om en mobiltelefon måste användas under en enhet, se till att tala via en handsfree-enhet för att förhindra olyckor och ytterligare distraktion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146647.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.