Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man installerar Snökedjor på Big Rigs

Installera slirskydd är aldrig en förarens favorit jobb plikt. Men när väglaget blir isiga och slick, är slirskydd lagstadgade krav i vissa bergsområden. "Alla kedjor skall regelbundet kontrolleras för slitage, töjning, hack, skölpar, sprickor och lämplighet för programmet," enligt National Association of Manufacturers Chain. När laddade, de flesta stora riggar väger 48,000 pounds - och denna vikt på de slirskydd orsakar överdriven värme. Slirskydd ska aldrig användas om kedjans länkar är alltför slitna eller trasiga. Använd snökedjor endast när osäkra körförhållanden föreligger eller om det krävs enligt lag. Saker du behöver
Handskar
6 singel-däck slirskydd av lämplig däckdimension
1 L-formad kedja bindande instrument (detta verktyg vanligtvis kommer i påsen med nyinköpta slirskydd) katalog Dozen svart bungee sladdar
Visa fler instruktioner
1

Park den stora riggen i ett platt område från andra bilister. Varje sida av den stora riggen bör ha ett godkännande från däcken på minst fem meter.
2

Sätt på ett par handskar och lossa slirskydd. Dra en kedja för att var och en av hjulen kommer "kedjad." Räta ut kedjan så att den löper parallellt med däcket. När kedjan är anlagd på rätt sätt bör det finnas två sidokedjor med två krokar i varje ände, och minst nio kors kedjor bildar en bana mellan sidokedjor.
3

Kasta varje snökedja över dess utsedda hjulet så att krokarna hänger ner i botten framsidan av däcket, med en åtstramning bindemedel utåt. Ångra alla åtdragning pärmar.
4

Dra snökedja mot den riktning trucken står inför fram till den första cross-kedjan kan tätt stoppade i slitbanan där däcket möter vägen.

5

Kör stora riggen framåt ett par meter tills detta kors kedjan kommer ut baksidan av däcket, och däcket kedjan är vid klockan 10 positionen av däcket.
6 < p> Haka insidan kedja krokar och länkar ihop för hand. Haka utanför krokar och länkar ihop tar så mycket slack ur däcket kedjan som möjligt. Om det finns för mycket slack i den yttre kedjan, förkorta den inre kedjan genom att placera kroken till en länk närmare däcket.
7

Infoga den bindande verktyg i varje åtdragning bindemedel. Lås bindemedel ner i medurs riktning. Om ett bindemedel inte kan låsas, gå till nästa bindemedlet.
8

Dra stora riggen fram flera hjulrotationer att frigöra några länkar i kedjan bundna under däcken och vägen.

9

Ångra allt av bindemedlen med bindningsverktyg och förkorta de inre och yttre kedjorna genom att flytta in kroken i en länk närmare däcket. Om dessa kedjor inte kan förkortas med handen, använd handtag bindande verktyget att glida länken slutet av kedjan i kroken i slutet av kedjan.
10

Lås alla åtdragning pärmar eller spännen med den bindande verktyget. Om ett bindemedel inte kan låsas eftersom däcket kedjan redan är hårt nog, lämnar den upplåst.
11

sladdar Hook bungee till all lös kedja-länk ändar och tråd bungee genom en motsatt länk på den andra sidan av däcket. Fördubbla bungee kroken tillbaka till samma länk dess andra kroken är i, om möjligt.
12

Drive några miles på vägen och sedan komma ut och kontrollera om de slirskydd är fortfarande tight . Gör åtdragning justeringar vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146645.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.